Friday, October 31, 2014

Nasi Kak Wok @ Platinum Walk, Setapak

Alamat:
Nasi Kak Wok
51-0 (Ground Floor), Blok E, Platinum Walk,
No. 2 Jalan Langkawi, Danau Kota,
53300 Kuala Lumpur.

Contact Num: 016-929 8585

Waktu Operasi: 10 am - 3 pm (buka setiap hari kecuali rabu)

Facebook Fanpage: Nasi Kak Wok Setapak

Speciality: Nasi Berlauk

...

attention: ada beberapa gambar saya kene update, sebab kedai ni dah berubah lokasi. so harap tak confuse la, sebab ada gambar dari lokasi lama, dan ade gambar dari lokasi yang baru. gambar2 baru, saya letak bawah tarikh 3rd visit.

// 1st Visit on 31 Oct 2014
// 2nd Visit on 6 Nov 2014


^
Kedai Nasi Kak Wok ni (sebelum ni) terletak antara kedai perabot (Living Concept Furniture) dan kedai salun rambut, berkongsi kedai dengan Restoran Jambul.


^
Tapi since Disember 2014, dah pindah ke seberang jalan. (credit given to FB Nasi Kak Wok for this pic)


^
Ini lokasi terkini, dok sebelah Kolej DIT. Kalau parking kat basement sila parking dekat Blok E. (credit given to FB Nasi Kak Wok for this pic)


^
Lokasi lama: Kaunter pembungkusan. Bagitau nak berapa bungkus, akak tu akan bungkuskan. Kadang-kadang dah ada yang siap bungkus, so amik jela berapa korang nak dan bawa ke meja. :P


^
Lokasi lama: Tempat amik air, tisu, sudu dan garfu. Pilihan air : Teh Tarik dan Teh O Ais, harga 2 air ni RM 0.50 each jika order bersama nasi bungkus.


^
Inilah keadaan dalam kedai (lokasi lama). Simple je.


^
Nasi Berlauk Kak Wok (RM 5.50) + Teh Tarik (RM 0.50) = RM 6.00


^
Isi dalam nasi bungkus!


^
Lepas makan harap rajinkan diri untuk bungkus balik. Senang orang tu nak clear up table, lagi-lagi on weekends. :P

...

// 3rd Visit on 9 Dec 2014


^
Keadaan dalam kedai (lokasi baru). Luas berbanding yang dulu.


^
Kali ni, bawak anak buah skali. budak-budak kongsi 1 bungkus nasi kak wok tanpa kuah.


^
ni saya punye nasi bungkus, nampaknya 3rd visit.. banyak sket ayamnya, ehehehe.

Notes:
- Selain nasi bungkus, ada jugak kuih muih seperti Pulut Serikaya dan Pulut Pagi. Pulut Serikaya hanya ada hari Ahad dan Sabtu sahaja. Dengar khabar, Lompat Tikam pon dah ada skang.
- Pilihan air lain seperti Milo dan Nescafe boleh order, tapi tak dapat la harga RM 0.50.
- Kalo nak sambal + kuah lebih, ada 'bekas tambah mobile'.
- Ada reason kenapa Nasi Kak Wok ni bukak sampai pukul 3 ptg aje. Tauke Nasi Kak Wok ni menyewa kedai tu, kira kongsi la dengan owner kedai. Owner kedai akan takeover lewat petang hingga belah malam.
- Kalau dulu berkongsi kedai dengan Restoran Jambul, kali ni kongsi kedai dengan P.S. Cafe. Btw, P.S Cafe ni serve steamboat, bukak dari 4 petang hingga 12 malam. boleh rujuk pada link FB kalo nak tau lebih lanjut pasal P.S Cafe. Saya sendiri pon belum sempat try makan kat situ lagi.
- Eventho Nasi Kak Wok pindah lokasi baru, operation hours masih sama. Buka dari 10 pagi hingga 3 petang (buka setiap hari kecuali rabu). :P

...

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , , , ,



Saturday, October 18, 2014

RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota, Setapak

Address:
RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota, KL
(Belakang Hospital Columbia, Sebelah NZ Curry House)
70, Jalan Danau Niaga 1,
Crystal Ville,
53300 Kuala Lumpur

Specialities Cheese Naan, Beriyani Rice, Tandoori Chicken

Instagram: rsmy_
Facebook: rsmybestcheesenaan

...


^
Signboard kedai


^
From left: Chennai (kacang kuda) and Beef Keema


^
Dinner kiteorg


^
Closeup Garlic Cheese Naan! Yummy!! Texture naan gebu dan cheese-nya sangatlah banyak.


^
Total bill : RM 39.80

...

Peta Lokasi

View RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota in a larger map

Labels: , , , , , , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...