Saturday, June 28, 2014

Restoran Qasar Saba @ Medan Idaman, Setapak

Alamat:
Restoran Qasar Saba
No. 2, Jalan Jernai,
Medan Idaman, Setapak,
53100 Kuala Lumpur.

Tel Num:
018 - 240 5541
03 - 4031 9911

....

Ini kali ke-3 saya makan kat sini, tapi sebelum ni tak penah share review dalam blog ni. FYI, last visit = October 2013. Jarang-jarang sangatlah nak datang makan sini.

Meh kite tengok ada perubahan ke tak.


^
Ini rupa dalam restoran.


^
Menunggu makanan tiba.


^
Hot Lemon Tea = RM 3

Kena letak gula sendiri. Tea dia pahit sket. Tak sesedap Hot Lemon Tea Khan Baba. Khan Baba punya gelas besar.. ni kecik aje. :P


^
Chicken Mandy = RM 17

Wah wah... mak cakap, carrot kat tepi tu, ala-ala kepak ayam gitu. Tatau la derang gigih decorate sebab perasan saya dok snap2. :P


^
Arabic Salad = RM 7

Cantik sungguh saladnya. Penah order salad sebelum ni, tak penah decorate cantik macam ni. :P


^
Ini condiments untuk Chicken Mandy : Chilli Sauce dan Gravy.


^
Oqda Lamb = RM 14 (inclusive with bread)


^
My plate


^
The bill!


TOTAL: RM 47

....

MY REVIEW:

Memang banyak improvement. Kali ni presentation lebih bagus berbanding visit sebelum2 ni. Nampak la presentable sket. Sebelum ni rasa macam cincai, dan makanan pon rasa dry aje. Jujur la saya cakap..

Visit kali ni, makanan tak dry. Roti dia lembut. Oqda Lamb ni, sampai ke sudah masih berasap (panas), heran betul, lame dia boleh sustain heat. Saya dok cubit2 dengan roti, tetibe nampak berasap lagi. Padahal dah 1/2 jam dok makan.

Chicken Mandy tinggal 1/2 tak bersentuh. Bukan sebab tak sedap, tapi dah tak muat perut. So tapau jela. Chicken Mandy tu boleh pilih samada nak half chicken ataupon quarter chicken. Kiteorg perasan sangat boleh abis half, tengoklah, separuh pon tak abis. Hahahahah. Kalo amik quarter licin kot.

Overall quite okay la. Better than before. :D

....

Peta Lokasi

View Medan Idaman in a larger map

Labels: , , ,



Saturday, June 21, 2014

Qing Fang Noodle House @ Platinum Walk, Danau Kota

Alamat:
No. 19 & 20, Platinum Walk,
No. 2, Jalan Langkawi,
Danau Kota, Setapak,
53300 Kuala Lumpur.

Operation House: Mon - Sun: 11:00 am - 12:00 am

Landmark:
Next to Tutti Frutti
Directly in front of Jalan Taman Ibu Kota

Official FB page: Qing Fang Noodle House

Qing Fang(清芳) meaning Halal and Tasty which representing the Traditional Chinese Cuisine Handmade Ramen (手工拉面)original from China.

....







^
Apple Juice = RM 4.50
Carrot Juice = RM 4.50
Honey Lemon = RM 3.80
Milo = RM 2.50
Plain Water = RM 0.50


^
Cashew Chicken = RM 22


^
Fried Squid = RM 26


^
White Rice = RM 1.50


^
Vegetable Tofu Soup = RM 12


TOTAL: RM 80.30

....

Walaupon nama kedai ni - Noodle House, dia serve makanan lain jugak selain dari noodle. So jangan risau, pilihan makanan kat sini.. sangat banyak. :P

Saya summarizekan isi kandungan menunya kat sini
- pelbagai jenis ramen
- appetizers
- main course (lauk pauk: seafood, ayam, daging, sayuran)
- soup
- rice & noodles (goreng-goreng)
- 7 types of herbal and flower tea
- combo meals
- fruit juices
- assorted hot and cold drinks

yg fried squid tu sebenarnya silap order. kat sini, konsep nak order, kene isi order form dengan nombor dish yang kita mau, macam Oldtown la ni. saya plak sibuk snap gambar, so serahkan tugas mengorder tu pada ayah dan mak jela. agaknya ayah saya silap tulis nombor kot, datang dish yang silap. ehehehe. sib baik fried squid ni sedap. sotong dia seketul-seketul, puas hati makan. batter tak tebal mana, nicely coated.

cashew chicken, masa sampai-sampai tu, macam.. WAHHH.. banyaknya, boleh abis ke ni? memang kene makan ramai-ramai ni. kalo tak, memang tak mampu nak abiskan. :P

vegetable tofu soup tu kiteorg order sebab lauk lain tade kuah mana. soup ada 2 size, small dan large. small RM 12, dan large RM 18-20. datang dalam bowl yang besar. dalam gambar tu, saya snap mangkuk saya. tak sempat nak snap yang bowl besar, sebab sedar2, dah tinggal suku aje, sayur dan tofu licin, tinggal sup saje. macam tak sesuai plak nak snap bowl yang hampir kosong. :P

....

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...