Saturday, October 18, 2014

RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota, Setapak

Address:
RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota, KL
(Belakang Hospital Columbia, Sebelah NZ Curry House)
70, Jalan Danau Niaga 1,
Crystal Ville,
53300 Kuala Lumpur

Specialities Cheese Naan, Beriyani Rice, Tandoori Chicken

Instagram: rsmy_
Facebook: rsmybestcheesenaan

...


^
Signboard kedai


^
From left: Chennai (kacang kuda) and Beef Keema


^
Dinner kiteorg


^
Closeup Garlic Cheese Naan! Yummy!! Texture naan gebu dan cheese-nya sangatlah banyak.


^
Total bill : RM 39.80

...

Peta Lokasi

View RSMY Best Cheese Naan @ Danau Kota in a larger map

Labels: , , , , , , , ,



Friday, September 19, 2014

Gerai Pak Lang (Ikan Bakar & Nasi Campur) @ Kampung Baru

Address:
Gerai Pak Lang
Jalan Raja Muda Musa,
Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur.

GPS: 3.162268, 101.703878

Speciality: Ikan Bakar, Nasi Campur, Masakan Kampung

...


^
Salah satu pintu masuk. Sebelah kiri medan selera ni ada tempat parking - RM 5 per entry.


^
Masuk-masuk tu, akan nampak gerai Putu Bambu kat belah kiri. Lepas balik dari makan, mak saya ada la beli 1 paket. Gula melaka dia tak balance, ada kat belah bawah aje, rase tak manis mana. Pestu agak kering la, tak moist. Warna putu bambu pon tak menarik, warna hijau pudar aje. Jujur saya cakap, rasanya tak sesedap Putu Bambu World.



^
Belah kanan plak, akan nampak tempat bakar ikan. Ada ikan pari, cencaru, ikan kembung.. etc. Harga ikut saiz ikan dan korang akan dapat air asam dan sambal kicap skali.




^
Lauk pauk dia memang banyak. Saya dengan mak sampai terpaksa duduk dulu sebab tatau nak pilih lauk ape. Hahahaha.


^
Jenuh nak decide nak amik ape. Last-last ini jela yang saya amik. Saya amik  kerabu perut, tauhu kering + suun dan sambal telur puyuh. Ikan pari bakar, ayah amik 1 keping untuk kongsi 3 orang. Kiteorg bukanlah manusia yang melahap, memang makan serba sederhana. Hahaha. :P


^
Tempat duduk memang banyak kat sini. Ada orang akan amik order minuman. Tapi kalau terlebih rajin, boleh order sendiri kat gerai air. Gerai air ada kat tepi sinki (refer middle right). Nanti ada orang akan datang kirekan harga lauk pauk yang korang amik. Bayar kat kaunter bayaran (refer top left).


^
Tak lama lepas kiteorg start makan, perasan sorang mamat ni tengah set up mic stand. Siap ada entertainment lagi tu.

Kat bawah TV (refer bahagian yang bercahaya terang tengah-tengah gambar) ada display dessert seperti kek, pisang salut coklat, etc. Tak beli plak, tapi nampak banyak jenis jugak kek yang ada. Terliur nak try, tapi perut sudah kenyang.

...

Peta Lokasi

View Gerai Pak Lang (Ikan Bakar) in a larger map

Labels: , , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...