Thursday, April 16, 2015

Rani's House of Curries (Banana Leaf) @ Petaling Jaya

Alamat:
Rani's House of Curries (Banana Leaf)
3 Two Square,
2, Jalan 19/1,
46300 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Facebook : Rani's House of Curries

Operation Hours : 7 am to 10 pm

...


^
This photo of Banana leaf rice is courtesy of TripAdvisor




Harga untuk nasi daun pisang = RM 6.50 (free flow untuk top up nasi + sayur)

...

Peta Lokasi

Labels: , , , ,



Wednesday, April 15, 2015

Mi Tarik Sulaman @ Danau Kota

Alamat:
Mi Tarik Sulaman
No. 56, Plaza Usahawan Genting Kelang,
Jalan Danau Niaga, Taman Danau Kota,
53300, Kuala Lumpur, Malaysia

...

kedai ni dekat sangat dengan RSMY Best Naan Cheese. tapi bila masuk lorong, memang sampai kat Mi Tarik Sulaman dulu la. kedai naan cheese depan sket.

OUR FIRST VISIT (5 April 2015)






^
Kat sini, ada 3 air free
- Lemon Tea (Hot or Cold)
- Black Tea (Hot or Cold)
- Coffee (Hot or Cold)

Air-air lain pon ada, tapi tak free la. :P

gelas tu nampak aje kecik, tapi bertahan jugak la sampai abih makanan. :P


^
MUM'S : noodles with mushroom and beef

yang ni sedap! mi dia lembut aje. kalo tengok pada gaya dia celup mi dalam air panas, macam kejap sangat. dok pk jugak, leh masak ke? masakk ok!


^
MINE : fried rice with egg

hmm.. nasi goreng dia plain je. nothing to shout about.


^
DAD'S : noodles with beef and long beans

tak try ayah punya. lagipon mi tarik yang same macam mak punya. bezanya ada kacang panjang.


^
sebab takut tade sayur, kiteorg order ni - beef with garlic. yang batang-batang tu tak sure la sayur ape. garlic stalk/scape kah? sedap sangat. payah nak carik sayur ni kat malaysia. tah mana dia beli.


^
Video The Making of Mi Tarik (Credits to Muhammad Bilal Afzal)

...

OUR SECOND VISIT (15 April 2015)

10 hari kemudian, kiteorg dtg makan lagi kat sini? ehehehe.

mak order bende same mcm last visit - noodles with mushroom and beef. dan skali lagi kiteorg order sayur yang same - Beef with Garlic. fresh sangat2 sayurnya. crunchy! nak order yang lain, macam pedas aje. kiteorg bawak budak-budak skali, so kene pilih lauk yang kid-friendly.


^
MINE : noodle soup with beef

kali ni saya try mi tarik bersup plak. sedap kuah dia. masa makan tu rase tercabar jugak, boleh ke abis ni? sebab bowl dia besar sangat. mi tarik pon boleh tahan banyak. last-last habis jugak. cuma sup aje tinggal 1/3 bowl. tak larat nak hirup semua. :P



DAD's : noodles with beef and black mushroom

ayah pilih mi tarik berlaukkan daging dan cendawan hitam.


harga? harga  untuk mi tarik dan set nasi + lauk (for 1 person) dalam RM 7-9. tapi untuk lauk saje, portion besar, rasenya dalam RM 12 gitu.

...

Peta Lokasi

Labels: , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...