Friday, January 6, 2017

Pau Cendawan Viral @ Next to AEON AU2 Setiawangsa

Alamat:
Jalan AU2C,
AEON AU2 (Setiawangsa) Store & Shopping Centre,
Jalan Taman Setiawangsa, Au 2,
Kuala Lumpur.

...

Gerai Pau Cendawan terletak di Jalan AU2C, berhampiran dengan entrance parking ke basement. Ada gerai kat tepi tu.





Ni 1st time beli Pau Cendawan. Selama ni dok tengok kat facebook je.

Makan time panas-panas memang sedap! Sebab pau still lembut, isi dalam pon masih gooey gitu.

Tapi yang anehnya, mak saya tak suka makan time panas-panas. Dia kata rasa macam tak cukup masak! Erk. Apekah?

Harga
1 pau cendawan = RM 3.50
3 pau cendawan = RM 10

Kiteorg beli 3 ketul (RM 10). Makan terus 2 ketul dalam kereta, kongsi 3 orang. Lagi 1 ketul simpan je dulu. Bila dah sejuk sket, pass kat mak soh dia abiskan, dia kate sedap plak makan pau cendawan, walaupon dah sejuk. Aneh btol mak aku ni. Hahaha.

Oh. Pau ni ade batangnye skali, nak buat real-life as possible la kononnya. Rasa comel je makan pau ni, sbb siap bertangkai.

...

Peta Lokasi

Labels: , ,



Tuesday, January 3, 2017

Cara Membuat Roti Titab


^
Saya terlajak rendam telur sampai 7 minit. Erk. Next time buat 5 minit je.


Bahan-bahan yang diperlukan
- Roti
- Mentega
- Telur
- Kaya

Cara-caranya
1. Sediakan periuk berisi air dan biarkan sehingga mendidih. Setelah mendidih, tutupkan api dan pindahkan periuk jauh dari api. Masukkan telur ayam ke dalam air tadi. Tutup periuk dan biarkan selama 5 minit. Setelah 5 minit dah tamat, keluarkan telur dan rendamkan dalam air sejuk untuk mengelakkan dari telur terlebih masak.

2. Sapukan mentega pada kedua-dua belah roti dan bakar di atas grill pan atau panini press. Bakar sehingga sedikit krispi.
* preferably, roti jenis tebal seperti roti hailam. tapi kalau takde, roti biasa Gardenia atau Massimo pon boleh, tapi guna 2 keping la. kasi tebal sket. :P

3. Pecahkan telur di tengah-tengah roti yang telah disapu mentega. Letakkan sedikit kaya di 4 penjuru roti. Siap untuk dimakan!

Labels:



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...