Wednesday, May 18, 2016

Nasi Lili (Nasi Kak Wok) @ Mali's Corner, Platinum Walk

Alamat:
No.9-1, Jalan Langkawi,
Platinum Walk, Danau Kota,
53300 Setapak,
Kuala Lumpur.

Operation Hours:
10 am to 12 noon kot. not too sure. erk.
sila pergi belah pagi ok?

...

Nasi Lili ni gerai dalam Mali's Corner. Jual Nasi Kak Wok. Kalo tengok pada amount lauk ayam dalam bungkusan, memang lebih banyak dari Nasi Kak Wok kat blok belah belakang.

Harga
Biasa : RM 5
Special : RM 8
* jika ada perubahan harga (cth harga naik), saya tidak akan ubah harga mengikut harga semasa. harap maklum.






...

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , , , , ,



Wednesday, January 6, 2016

Hyderabadi Charcoal DUM Briyani @ Plaza Idaman, Gombak

Alamat:
G03-C Ground Floor, 70 Jalan 6/21D,
Plaza Idaman, 53100 Kuala Lumpur
Opposite: BHP Petrol Station

Facebook: Official Page

Kedai ni kat Plaza Idaman, dah beberapa bulan bukak. Opening date : 27 Ogos 2015. Sebelum ni kedai Jeruk Pak Ali. Skang dah jadi kedai nasi beriyani plak, jual dalam periuk belanga. lama dah eyeing nak beli.

Kedai ni kat Plaza Idaman, kalo lalu ikut jalan belakang, memang nampak kedai ni dulu la, sebab dia dok kat belah luar bangunan.

1st time beli nasi beriyani ni, derang pack dalam kotak (refer photo bwh). 2nd time beli, derang tak pakai kotak, derang pack dalam tupperware see-thru. portion-wise, penuh 1 kotak tu. not bad la. mak saya beli 3 pack, boleh makan untuk dinner jugak.

setiap nasi beriyani derang akan include 1 telur rebus. 1/2 ketul potato, 1 cili padi dan 1 tub kuah. rasanya sedap! even bila nasi dah sejuk, masih sedap dimakan. ini komen dari mak la. saya pon setuju jugak. biasa kalo dah nasi sejuk, kurang sedap kan? tapi nasi ni moist, tak kering. rasa nasi dia pon memang boleh dimakan begitu saja tanpa lauk mahupon kuah.

lauk nasi beriyani, boleh pilih samada AYAM ataupon KAMBING.

yang air mango juice tu, errr.. saya rasa baik takyah beli. eheheh.. sebab saya dah try, dan rasanya bukan seperti jus mangga yang diperah fresh-fresh. rasa macam kordial mangga je. bayangkan korang bayar RM 3 (utk small cup) atau RM 5 (utk large cup), minum-minum rupanya bancuhan kordial aje. huhuhuhu. tatau la stok mangga dah abis, dia pergi jual air kordial mangga aje. err.

so kalo korang nak beli sini, beli nasi beriyani dia saje.






...

Peta Lokasi

View Plaza Idaman in a larger map

Labels: , , , , , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...