Tuesday, August 19, 2014

Sambal Kicap Kota @ Medan Selera Danau Kota

note: this blog post has been updated. scroll down below for new updates!


Lokasi:
Sambal Kicap Kota (Gerai 11)
Medan Selera Danau Kota


^
Gerai nombor 11!



^
Gerai ni limited sket pilihan makanan. ada 4 jenis makanan aje.
- sate (ayam/daging)
- tauhu bakar ayam
- pisang goreng dimakan dengan sambal kicap
- pisang goreng keju


^
obviously air pon ade la. :P



^
Pisang Goreng cicah dengan sambal kicap.

Hmm.. menarik jugak la. Teringin jugak nak try yang cheese tu, tapi ayah dah order yg biasa. takpe. lain kali boleh try. (scroll down, saya dah try yang cheese!!)


^
Tauhu Bakar Ayam.

Yang ni, ayam dia segan sket la, tak berapa nak nampak bayang cebisan ayam tu. wahahha. ada la jumpe beberapa ketul. tapi bagi saya, tade la sampai layak nak panggil dish tu Tauhu Bakar Ayam. takat panggil dish ni Tauhu Bakar pon ok dah kot, since cebisan ayam tu tak banyak mana. :P


^
Sate daging dan sate ayam.

kiteorg order 10 batang daging dan 10 batang ayam. sizenya kecik comel je. kalo banding dengan Sate Pak Din atau Sate Haji Samuri, memang ni kecik sket la. Tapi bab rasa, sate daging tu sedap gak, nampak rempah-rempah kat isi daging. sate ayam dia biasa-biasa je. Nasi impit tade kot? tade plak dia tanya nak nasi impit ke tak. saya intai kat belah dalam gerai dia, tak nampak pon bayang nasi impit/ketupat. tade la kot. kuah kacang dia agak berminyak. uhuk.

Harga keseluruhan RM 25.

...

// new update: 19 August 2014


^
Pisang Goreng Keju

2 hari lepas pegi makan kat medan selera danau kota. kiteorg makan kat gerai lain, tapi sempat order pisang goreng keju dari gerai Sambal Kicap Kota. OMG! sedap tak terkata. selain dari cheese yang melimpah ruah tu, ada jirusan kuah, rase macam gabungan honey + butter. yum yum. tak kira plak berapa banyak pisang dalam pinggan tu, tapi ade dlm 10-15 pcs kot. pisang tu fresh-fresh dia goreng. masih panas lagi.

...

Peta Lokasi

View Medan Selera Danau Kota in a larger map

Labels: , , ,



Saturday, June 28, 2014

Restoran Qasar Saba @ Medan Idaman, Setapak

Alamat:
Restoran Qasar Saba
No. 2, Jalan Jernai,
Medan Idaman, Setapak,
53100 Kuala Lumpur.

Tel Num:
018 - 240 5541
03 - 4031 9911

....

Ini kali ke-3 saya makan kat sini, tapi sebelum ni tak penah share review dalam blog ni. FYI, last visit = October 2013. Jarang-jarang sangatlah nak datang makan sini.

Meh kite tengok ada perubahan ke tak.


^
Ini rupa dalam restoran.


^
Menunggu makanan tiba.


^
Hot Lemon Tea = RM 3

Kena letak gula sendiri. Tea dia pahit sket. Tak sesedap Hot Lemon Tea Khan Baba. Khan Baba punya gelas besar.. ni kecik aje. :P


^
Chicken Mandy = RM 17

Wah wah... mak cakap, carrot kat tepi tu, ala-ala kepak ayam gitu. Tatau la derang gigih decorate sebab perasan saya dok snap2. :P


^
Arabic Salad = RM 7

Cantik sungguh saladnya. Penah order salad sebelum ni, tak penah decorate cantik macam ni. :P


^
Ini condiments untuk Chicken Mandy : Chilli Sauce dan Gravy.


^
Oqda Lamb = RM 14 (inclusive with bread)


^
My plate


^
The bill!


TOTAL: RM 47

....

MY REVIEW:

Memang banyak improvement. Kali ni presentation lebih bagus berbanding visit sebelum2 ni. Nampak la presentable sket. Sebelum ni rasa macam cincai, dan makanan pon rasa dry aje. Jujur la saya cakap..

Visit kali ni, makanan tak dry. Roti dia lembut. Oqda Lamb ni, sampai ke sudah masih berasap (panas), heran betul, lame dia boleh sustain heat. Saya dok cubit2 dengan roti, tetibe nampak berasap lagi. Padahal dah 1/2 jam dok makan.

Chicken Mandy tinggal 1/2 tak bersentuh. Bukan sebab tak sedap, tapi dah tak muat perut. So tapau jela. Chicken Mandy tu boleh pilih samada nak half chicken ataupon quarter chicken. Kiteorg perasan sangat boleh abis half, tengoklah, separuh pon tak abis. Hahahahah. Kalo amik quarter licin kot.

Overall quite okay la. Better than before. :D

....

Peta Lokasi

View Medan Idaman in a larger map

Labels: , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...