Sunday, September 14, 2008

Restoran Haslam @ KL



Credits to food-4-thot.blogspot.com for the photo.

Petang td singgah Restoran Haslam utk beli lauk pauk kat situ. Mase tu dah pukul 4.30 ptg.

Lempeng pisang pon tgh masak lagi. Lauk pauk kat situ mmg comfirm fresh dan sedap. So sape2 yg berminat nak beli lauk, lempeng pisang yg femes atau berbuke kat situ, boleh la try ye! kuih-muih pon mcm2 jenis ade.

Sempena bulan Ramadhan ni, kite perasan Restoran Haslam ade buat Buffet Ramadhan. Mase tgh tapau lauk, staff tgh sibuk set up buffet table dan susun kuih muih atas pinggan.

Utk Buffet Ramadhan, derang serve 'masakan kampung' dan mcm2 jenis kuih muih. Air saye tak baper pasti lak.

~~~~~~

//update harga utk tahun 2010 pd 12 August 2010

Harga utk buffet Ramadhan 2010
Dewasa : RM 35
Kanak-kanak : RM 17

Boleh call utk buat tempahan/booking meja.. 03 - 4023 7559.

Kpd sape2 yg tatau, Restoran Haslam ni pemiliknye Yusof Haslam.. :P

~~~~~~

Ape yg menarik di Restoran Haslam?

Lempeng Pisang - RM 1 each

Lempeng Pisang ni kalo BUKAN bulan puasa, derang dah tetapkan setiap hari pukul 2.30 ptg, derang akan jual lempeng pisang ni. so kebiasaanye mmg berduyun2 la org dtg beli sorang dlm 5-10 keping jugak la. saye dah lame dgr pasal lempeng ni, tp baru ari ni sempat nak try. mmg sedap! teringat kat lempeng kat Maninjau! tp kene cepatla. sbb walaupon pukul 2.30 ptg derang baru start jual lempeng ni, tp sblm kul 3 tu lempeng tu dah abis. :P

kalo nak tau kesedapan lempeng ni boleh refer pd food blog dibwh ni:
- Cumi & Ciki
- Masak-masak

Lauk utk Nasi Campur

Lauk pauk nye pon variety. ade kerabu, bbrp jenis sayur, ulam-ulaman, mcm2 jenis ikan bakar, lauk seafood/ayam/daging/etc. kite dah bbrp kali mkn lunch kat sini. mmg terangkat. tempoyak die best giler. ikan keli bakar... yum yum!

Kuih muih - RM 0.50 each

kuih muih yg ada.. onde-onde (montel2 punye), talam keladi, kuih koci, kuih dadar, seri muka.. etc

Nasi Lemak / Laksa

Laksa restoran ni mmg sedap cukup perisa dan portion pon besar.

Nasi Lemak plak, aritu ade tapau sket utk sahur. Not bad jugak la. tp sambal die seingat kite mcm pedas sket. pedas terlebey. :P

Roti Canai, Roti Boom, Roti Jala.. etc

haa.. mcm2 la jenis roti yg ade. saye tak penah try roti canai derang lg. lom sempat. asyik2 dtg sini makan nasik campur je.


Restoran Haslam
10 Jalan Pahang Barat,
Kuala Lumpur 53100,
Wilayah Persekutuan
Tel: 03 - 4023 7559

* Berdekatan dengan Hospital Tawakal & McDonald Jln Pahang.

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...