Saturday, September 13, 2008

Sabak Vs Kak Eita

Hi everybody.. Selamat Berpuasa!

Saye dpt satu soalan yg menarik dr Nurul.

sblm tu bagi sape2 yg baru singgah blog ni, boleh refer pd previous post saye ttg Restoran Sabak dan Restoran Kak Eita. just click kat kat link. (right click to open new window)

Nurul:
mana lagi bes? sabak ke kak eita? saye dh mkn kat sabak 2 kali, kat kak eita blom lg...


My reply:

Hi nurul.

saya lak, penah mkn kat kak eita je, sabak blom try lagi. kak eita ni mahal sket dan interiod nampak xlusif.

harga kat kak eita, RM35+ per person. tp ini harga sblm bulan puasa. rasenye bulan puasa akan naik sket harga. cam sabak lak, sblm bulan puasa, harga RM 25 je. skang promosi bulan puasa jd RM35 lak. ehehe. besela org berniaga. amik kesempatan sket time-time perayaan ni. paham2 la akan ramai customer nnt. :P

kalo kat kak eita, boleh pilih 2 kuah dr 3 jenis kuah. dlm bekas steamboat ade divider so boleh isi 2 jenis kuah trus.

tak ingat sgt, tp rasenye samada i) sup ekor, ii) tomyam iii) sup ayam (kot?). kalo sabak 1 je jenis sup sbb bekas die tade divider mcm kat kak eita. kat kak eita ade variety jenis seafood, ade scallops kecik dan besar, ketam, sotong 2-3 jenis, udang... etc

setahu aku.. sabak tade sotong yg putih, yg ade hanya sotong coklet tu. ade terbace kat somewhere.

kat kak eita taleh wat BBQ sendiri, tp staff die yg buatkan. so awak just pg kat tmpt BBQ dan pilih nak ape, ketam ke.. udang ke.. satay pon ade.

di samping steamboat kat Kak Eita, derang pon ade buat buffet kecil-kecilan. ade.. nasi goreng, satay ayam serai, rojak buah, etc. buffet ni maybe lain sket, sbb saye pegi mase BUKAN bulan puasa.

Labels: , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...