Tuesday, December 30, 2008

Cheap Nasi Padang @ Greenwood

Kebiasaannya, Nasi Padang kat KL ni mahal2 tp lauk nye tak padan dgn harga. 1 ketul gulai ayam (yg tak seberapa isinya), dlm RM3-4 seketul. so dr korang mkn kat restoran Nasi Padang yg hebat2 (yg ada aircon), baik korang pg mkn kat gerai2 atau restoran kecik yg diusahakan oleh orang Padang sendiri.

sblm ni aku dah penah pg 2 tmpt.. 2-2 mahal la. restoran beraircon dan staff seme pakai uniform. satu-satu lauk punye la mahal. Jus Alpokat (avocado) segelas pon dah cecah Rm7-8.

anyway... kat Gombak ni mmg port orang indonesia. ehehe. so ade la byk restoran/gerai yg jual lauk Minang dan Nasi Padang. murah pon murah. portion pon berbaloi dgn harga.

so baru2 ni, aku pg la mkn Nasi Padang kat Greenwood. dah lame dah prasan ade restoran Nasi Padang kat situ, cume tak terpk yg derang akan jual Jus Alpokat!! punye la happy, bile masuk2 dlm restoran tu, nampak ade byk buah avocado dlm fridge derang. melimpah2!! harga 1 gelas..utk kedai yg 1st, RM 4 dan sebelah die.. RM 3.50. BESTNYEE!!!

ade 1 deret rumah kedai. kat situ ade 3 kedai jual Nasi Padang.

1st kedai dr kiri, mase kiteorg pg tu, stock avocado derang dah habis. so lepas abis mkn, kiteorg pg kedai sebelah (2nd) plak. kedai tula yg penuh 1 fridge dgn buah avocado. kedai ni harga jus alpokat murah sket.. RM 3.50. interior pon elok sket dr kedai yg 1st.

ini lokasi kedai Nasi Padang tuh..



aku rekemen korang pg kedai yg kedua.. name die Sri Bundo kalo tak silap la. interior elok sket. lauk pon lebih byk variety kalo nak banding dgn kedai 1st. Sri Bundo ni antara kedai Nasi Padang (yg 1st td) dan sebelah dia ada kedai jual emas dan tudung.

so setakat ni dah rase 2-2 kedai punye lauk Nasi Padang. not bad jugak. korang try la.

tp bile pilih lauk tu tanye dulu ye.. ape ke bende lauk ayam ke ikan ke. sbb ade 1 lauk tu, kiteorg tak soh bungkus pon, tp rasenye org tu terambik lauk org lain. pelik gak rupe.. unidentified. sbb byk lemak je. nak kate ikan bukan, ayam bukan, kambing/daging pon bukan. mcm bhgn lutut je.

tp aku nampak mcm kura2 je. tp tatau la ape sebenarnye. wahahha. kiteorg tak sentuh langsung la lauk tu, since kiteorg tak bayar utk lauk tuh. :))


.....

Peta Lokasi


View Nasi Padang in a larger map

Labels: , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...