Wednesday, June 23, 2010

Boraque Kopitiam @ Platinum Walk, Setapak

ATTENTION: THIS SHOP HAS BEEN CLOSED DOWN. REPLACED WITH MALI'S CORNER.

Ini kat kawasan Platinum Walk, belah atas office, belah bwh kedai2 dan restoran. byk drama2 melayu pilih area ni utk shooting.. sbb design lain dr lain kot. bertingkat2. siap ade walkway kat tgh. byk restoran yg ade kat kwsn ni. utk kwsn ni saje.. sy dah penah try... 6 restoran kat situ. :D

sy dah ke Boraque.. erm.. brp kali eh. rase mcm dah 4 kali. so disini sy akan tunjukkan mknn ape yg sy dah try kat sane.. dan sedap atau tak sedap. :P

oh seblm tu, Boraque ni mcm Kopitiam yg lain. kite isi order form SENDIRI, pestu dah selesai.. panggil waiter/waitress.. utk checkkan ade ke tak mknn yg kite order tu.. dan tunggu lah order korang sampai. :P

.....



.....

Makanan yg sy dah try...


Butter & Kaya Toast.. SEDAP! tp tak cukup la. sket sgt.. size kecik. :(


Braised Rice with Seafood. Ini boleh dikatakan mcm, Nasi Goreng Ladna la. sbb berenang dlm kuah gitu. ehehe. Rase nye tade la sedap mane, sbb plain saje. okay okay jela. Lauk seafood pon ciput je. baik korang jgn order. :))


Cantonese Style Fried Kuey Tiow.. same mcm Braised Rice with Seafood di atas. rase mcm plain saje. mmg kene letak byk kicap berlada utk tambah perisa. ke lidah aku yg problem? :-s


Fried Rice with Anchovies a.k.a Nasi Goreng Kampung. okay.. yg ni SEDAP!! sila order. :P cume pedas la. tak sesuai utk bebudak mkn. sy ok je mkn pedas ni. lg pedas lg sedap!


Spaghetti Bolognese. Pasta spaghetti nye telah tersorok dibwh timbunan kuah bolognese yg sungguh byk skali. mmg spaghetti tu sket.. tak padan dgn kuah nya. Rasa nya agak tomatoey. kalo sy yg masak kuah Bolognese ni, sy akan letak Strawberry Jam sket, spy tak kuat sgt rase tomato. ini tip tau! rase kuah akan manis2 masam bila letak strawberry jam sket. :D

oh.. verdictnye.. SEDAP! cume kalo boleh, tambah sket la pasta nye tu. kuah tu dah cukup generous dah.


Chocolate Cake with Vanilla Ice cream. Memula order dessert ni, berangan kejap la.. kot kot rase nye same dgn Molten Chocolate Cake @ Chili's Bar & Grill. Tp malang skali... cake nye tak moist langsung! KERAS! tp aku gagahkan jugak la abiskan.. tinggal dlm suku jek. T_T

Makanan2 lain yg takde bergambar yg penah family sy try..
- Laksa Johor : mak sy tatau la die kata SEDAP SGT! sy mmg tak gemar Laksa Johor ni. :-s
- Chinese Fried Rice : yg ni sedap, sy try bbrp suap. mcm Nasi Goreng Kampung tp tak se-spicy.

itu je kot. kalo sy pg lagi, sy update je kat sini. :P

....

Air plak. err.. sorry sy tak minum KOPI. aku minum air juice saje. itupon 4 kali sy dtg, sy order air yg same :))


Lime Juice.. sedap dan menyegarkan. sesuai la kalo nak minum ni. mmg tak clash dgn mknn. :P


Lepas 2 kali aku dok order Lime Juice je, 3rd time dan 4th time aku try order air lain plak. tade la jauh beza mane pon. Honey Lemon Juice! manis2.. masam2.. dan menyegarkan! :))

.....

Rating:
Comfort - 4 stars
Design - 3 stars
Food - 3 stars
Service - 3 stars
Value for money - 3 stars

....

Peta Lokasi


View Boraque Kopitiam in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...