Wednesday, June 30, 2010

Coffee, Sugar & Spice, Ampang Waterfront

Location:
53A, Jalan AWF2,
Ampang Waterfront, Ampang
Selangor, Malaysia, 68000
(sebelah Bahagia Furniture Ampang Waterfront)
Phone:
03-4291 1558

Mon - Sun:
7:00 am - 2:00 am

Add CSS on Facebook:
LINK

....

Seperti bese, bwh ni ade gambar2 yg sempat sy snap setiap kali sy dtg ke Coffee, Sugar & Spice (CSS). boleh dikatakan every week jgk la.. err sbb sy ade kelas pengajian kat tingkat atas kedai ni setiap hari Ahad. so lepas kelas, sy pon turun la mkn dgn family. kdg2 balik trus ataupon mkn tmpt lain. tade la tiap minggu2.. tgk keadaan jugak la.

btw, sblm korang confuse.. bwh ni collection gambar setelah berbulan2 sy dtg singgah ke CSS. bukan 1 hari punye visit tau. byk kali nih.. so sy collect dan kumpul trus kat bwh ni. meriah sket! :D

CSS ni ade member card. hanya perlu bayar RM 2 je (kot) utk jd member. bila dah jd member, boleh dpt discount.

....

AMBIANCE



...

MAIN MEAL

Rata2 seme mknn kat CSS ni mmg sedap dan cukup perisa. cara nak order same mcm Kopitiam lain, kite isi order form sendiri, pestu waiter dtg check.. dan tunggu mknn sampai. :P

ade mknn yg baru tade la dlm order form tu, so korang kene tulis sendiri kat belah2 bwh.

^
Nasi Putih + Rendang Ayam

^
Chicken Chop

not bad. cume kuah tu, kalo boleh.. lebihkan sket boleh? tak pon letak dlm mangkuk ke.. leh jirus ikut brp byk kite suka.. >:)

^
Nasi Kerabu

err.. rasenye name die Nasi Ulam + Fried Chicken kot. err. dah lame dah order yg ni. ade 1 mangkuk kecik kuah percik. tp sket sgt la. pestu, komen lain.. fried chicken tu kecik kan? huhu. sedap tu dah sedap, cume size ayam tu perlu balance dgn nasi. meraba jugak sbb lauk dah habis.. hahahaa. tgn sy gatal nak amik lauk org lain. :))

^
Fried Kuey Tiow

Must order!! sedap sgt!!

^
Nasi Kerabu + Ayam Percik

yg ni yg boleh dikatakan latest jgk lah.. mak sy order bbrp minggu yg lepas. mase tu ade promo Nasi Kerabu dan Ayam Percik. boleh check kat facebook CSS utk check promo Ayam Percik.

^
Bihun Tomyam Sup

ini mase first visit, mak sy order.. sy tukang habiskan. sedap! cukup pedas! utk mknn yg bersup, boleh pilih samada nak bihun, kuey tiow, mee.. atau campur 3-3 jenis mee skali.

.....

SNACKS & DESSERTS

^
Egg Mayo Sandwich

Mak sy order jugak. tu die la tu dah gigit. org blom sempat snap gamba lg.. :)) ade byk pilihan sandwiches. pestu boleh pilih nak roti jenis white bread atau wholemeal, dan boleh pilih nak roti tak toasted dan toasted. :D

^
Fried Squid

ini salah satu snack yg order.. not bad! but slightly oily.

^
CSS Specialty Cake & Ice Cream

oh.. kek ini sungguh la lembut dan moist skali. mcm mkn baby je. eh tak tak.. ehehe. mmg lembut la. rase nak mintak je resepi. sedap sgt. nak kate sponge kek bukan. kek tu panas tau, ice cream plak sejuk.. fuhh terangkat!

^
Banana Fritters & Ice Cream

seingat sy.. dlm pinggan ni dpt 2 biji pisang goreng, rase 1 tu dah kene telan kot. ke menyorok kat blkg pisang goreng yg dpn tu?? :-s

.....

DRINKS

mcm bese, sy mmg tak minum la air kopi nih. nak tau kopi derang sedap ke tak, sila la dtg ke CSS. :P

^
Honey Lemon


^
Orange and Apple Juice


...

Rating:
Comfort - 4 stars
Design - 4 stars
Food - 4 stars
Service - 4 stars
Value for money - 3 stars

...

Peta Lokasi

hmm. peta ni sy tak sure sgt, sbb dlm google maps tade plak bangunan, so sy kene main agak jela. dlm 2 deretan rumah kedai kat tepi waterfront tu. 1st deret: restoran cili padi hinggalah korean steamboat. 2nd deret: tak byk kedai sgt yg bukak, sbb masih baru.. korang cari jela Bahagia Furniture (paling ujung). CSS dok sebelah je. CSS bangunan yg colour maroon. same mcm menu nye. :P


View Coffee Sugar and Spice in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...