Saturday, January 8, 2011

Jom Priok & Sedap Deli @ Carrefour Wangsa Maju

Alamat:
Jom Priok & Sedap Deli
Carrefour Wangsa Maju
(now known as AEON Big)
53300 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan, Malaysia
*ATTENTION: restoran di lokasi ini sudah ditutup dan diganti dgn Jom Bali Western. Harap maklum!

dan

Jom Priok & Sedap Deli
Lot G21, Giant Hypermarket,
SS6, Kelana Jaya

Website:
http://jompriok.com
http://sedapdeli.com

...

Arini, lunch dgn mummy kat Jom Priok & Sedap Deli kat Carrefour, Wangsa Maju. mule2 nyaris2 nak jln ke dpn menuju ke foodcourt, tp sambil2 lalu tu sy sempat gak amik flyer derang. sambil jln menuju ke foodcourt, sambil tgk ape mknn yg ade. tak lame lepas tu kiteorg patah balik masuk Jom Priok & Sedap Deli. :))

ini kire 1st time la ni mkn kat sini.

...

^
cover dpn menu je sempat snap. lgpon sy tau menu derang + harga mmg ade kat website.

^
sape2 yg amik steamboat korang boleh pilih 'lauk'-nye di sini. ade mcm2 seafood, daging, sayur.. dan mcm2 la.


^
ini bhgn tmpt duduk utk sape2 yg nak mkn steamboat. yg tamo mkn steamboat korang pilih tmpt duduk yg meja nye kosong, ok?


^
ini air yg sy order. meriah tak colour dia? :))

name dia Fresh Dragon Detox. ade 3 jenis jus buah : watermelon/tembikai, mango/mangga dan dragon fruit/buah naga. pestu ade la cebisan2 erm.. tatau nak citer mcmmane. korang try la sendiri. :))

oh anyway.. sy tak berjaya nak abiskan air ni in 1 sitting. so terpaksa bungkus. sib baik ade bekasnye. sampai ke ptg jugakla sy berusaha nak abiskan air ni. bukan sbb tak sedap ye.. sbb kuantiti ais nye agak byk. air ni ice blended. dah lame tak minum ice blended, tu yg takleh abis tu. tunggu cair baru minum.


^
ini plak air mummy order. Iced Nescafe. ingat dia order smtg unique ke.. air ni yg dipilih? pffthh. itupon mak kate, taleh abih. siap mummy kate, kalo tak abih nak bungkus bawak balik. wahahha. gelas dia mmg besar gajah sket. gelas ni tinggi dan besar. tatau la pd korang sket ke ape kan. :P


^
kite order ni! Chicken Chop!!

Side dish utk Chicken Chop boleh pilih. sebenarnye sy mintak, Brown sauce + Mash Potato + Coleslaw. tp yg dpt Brown sauce + Potato Wedges + Coleslaw. takpelah. mase sampai2 tu, tanye jgk kat mummy.. "patutkah, mintak derang tukar?". tp pk2.. takpelah. sian plak org tu kan. kene potong gaji plak nnt. ngup jela kan. potato wedges dia lembut so okla. texture chicken chop: tender dan juicy. sy recommend korang order ni! dan.. atas salad tu, ade sauce special. tak dpt nak kenal pasti la ape dia. mcm chilli sauce dr jauh.. tp rase dia mcm kuah spaghetti dan biji2 tu parmesan cheese.

yg lawaknye kan. mase nak order tu, kiteorg kene bgtau nombor mknn tu. tp utk chicken chop, sbb ade side dish dan sauce kene pilih, so waiter kene tulis la kat tepi tu. byk kali gak nak kene repeat. bukan sbb dia tak dgr, tp sbb dia tatau mcmmane nak eja mknn tu. dia siap refer kat menu yg sy pegang utk eja balik kat dlm kertas dia pegang tu. wahaha. last skali yg kene tulis : Coleslaw. sy kene ulang byk kali.. tp mcm gaya sesame street nak mengeja.. Cole-Slaw. sib baik sy tahan diri, tak ejakan utk dia. eja2 utk org ni mmg habit sy. :))

susah tau nak eja coleslaw ni. sy ni of coz la dah tau.. coz brp kali dah dok type coleslaw utk food diary. tp sy ingat lg, 1st time tu.. amik mase jgk.. sbb asyik ade line kat bwh, meaning salah eja. ehehe.


^
Meatballs in Tomato Sauce. 'In' ke? bukan 'with'? :))

mummy sblm tu dah mkn kat kenduri so dia order something light je. ade bbrp menu yg light, boleh order 'Light Meal' ataupon 'Tapas', pls refer pd menunya. mummy order mknn dr category Tapas ni. mmg sedap sgt.


^
Total : RM 39.69 utk 2 org. ok ke? ok la kan... air Fresh Dragon Detox tu boleh tahan mahal gak. :))

...

Peta Lokasi

View Carrefour Wangsa Maju in a larger map

Labels: , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...