Sunday, April 17, 2011

Restoran Dapur Kita @ Ampang Waterfront

Alamat:
No.9 & 9-1, Jalan AWF 3,
Ampang Water Front,
68000 Ampang, Selangor.

Tel: 03 - 4297 1220

...

28 Nov 2010 lepas, mkn lunch kat Restoran Dapur Kita. Setiap hari Ahad, kiteorg ade dgr ceramah agama dekat2 situ. besenye mkn kat Restoran Coffee, Sugar & Spice, tp aritu restoran tu dah mule bukak lambat, kul 1 tghari baru bukak. so pg la ke dpn sket. mmg selalu nampak Restoran Dapur Kita ni, tp tak penah nak singgah. so kali ni singgah la ye.. :P

masuk2 tu, org kedai tanye, nak mkn nasi campur bese atau pon buffet lunch. kalo mkn nasi campur, derang akan caj ikut lauk pauk yg ada dlm pinggan. kalo amik buffet lunch, amik la brp byk pon, derang akan caj RM 7 per person, air pon ade provide. eheh. so ape lg.. bese kalo mkn nasi campur mmg kene caj RM 4-7 pon (blom campur air lg). so baik buffet trus la. >:)

lauk pauk ade berpuluh2 jenis. sayur mmg byk! pestu paling ujung ade Ikan Bakar dan dessert. Dessert of the day mase sy pg : Bubur Chacha Pisang atau Pengat Pisang. kebiasaannye, mesti ade pisang la. ehehe. Lauk pauk akan bertukar la setiap hari. :P

...

Sarapan Pagi Buffet : RM 4 seorang

- lontong
- mee goreng
- bihun goreng
- kuey tiow goreng
- nasi goreng
- ubi kayu
- nasi lemak (tidak termasuk buffet, harga RM 2 sebungkus)
- air teh dan teh o

Makanan Tengahari Buffet : RM 7 seorang

- pelbagai jenis masakan, lauk pauk serta ulam-ulaman
- ikan bakar
- air sirap dan teh o

Makan Malam

- stim boat utk seorang makan RM 10
- stim boat utk 3-4 orang makan RM 28
- stim boat utk 6 orang makan RM 38
- masakan tomyam
- ikan 3 rasa dan masam stim
- pelbagai masakan goreng
- air dan jus buah-buahan

...

meh tgk gambar!

// last updated on 2 may 2011: added 2 new pics!

^
signboard nye. nampak Coffee, Sugar, Spice korang jgn masuk kiri lagi, ke dpn lagi.. restoran ni kat deretan kedai yg lg satu..


^
itu dia... eat all u can. no wasting!


^
ini isi dlm restoran tu. segan sy nak snap lauk pauk derang. kang tak pasal2 org tu ckp.. "No Photos Allowed" plak :))


^
ini plate sy! Air ade 2 jenis, air Teh Panas dan air Sirap Limau. bottomless tau, boleh refill seberapa byk yg korang mau. asalkan ape yg korang amik tu korang abiskan la ye?


^
inilah plate2 kiteorg. Daddy amik 1 pinggan extra utk isi lauk mcm Udang, Telur Masin, Ayam Goreng, Ulam, Ikan Bakar. Sy amik 1 pinggan extra utk isi Peparu Goreng. Masing2 amik 1 bowl sup sayur.

^
Dessert of the day : Bubur Chacha. sedap! ade pisang!

...

4 new pics below!

ok. 2nd time sy singgah, tak peduli dah. kene snap jgk. alang2 tgh tak ramai org.

^
deretan lauk yg available utk 13 Feb 2011. dpn sket, ade meja utk ikan bakar, bubur, mknn2 extra yg lain, pinggang mangkuk dan sudu garfu.

^
mummy & daddy tgh pilih2 lauk. tgk tuh, mummy siap garu kepale lg tatau nak pilih lauk ape. trick kat sini, korang amik sket2 je dulu. kang nak amik 2nd ke 3rd serving ke sila lah. asalkan jgn membazir. gune pinggan yg same ye. :P

org tukang serve nasik tu dok tunggu sy. sy plak kusyuk snap gambar. 3 pics je pon. takut lame plak dia tunggu. wahahaha. tebal muke.. snap2 gamba restoran ni.

^
inilah plate sy as of 13 Feb 2011. Lauknye: sayur ubi, kerabu jantung pisang, ayam kicap, peparu, ikan masam manis, kerabu sotong dan ikan patin masak tempoyak. second serving: sayur campur, peparu dan kerabu sotong (sedap!).

^
Dessert of the day : Pengat Pisang! Lembut pisang dier. :)

...

1 new pic below!

dah 5 kali sy dtg mkn lunch kat sini. kali pertama (28 Nov 2010) - Day 1332. kali ke-2 (13 Feb 2011) - Day 1410. kali ke-3 (20 Feb 2011) - Day 1417. kali ke-4 (27 Feb 2011) - Day 1424. dan yg terkini, kali ke-5 (17 April 2011) - Day 1473. kalo korang prasan semenye ari Ahad. reasonnye kenapa selalu dtg ari ahad, sy ade bitau kat atas skali. ehehe. :P

^
inilah plate sy as of 17 April 2011. sedappp! kali ni sy susun lauk keliling la. organize sket (pffth). Lauknye: sambal udang petai, kerabu sotong, sayur cendawan, kerabu mangga, sayur kailan dan tofu, ikan keli belado, ikan keli bakar (not in pic). second serving: sayur pucuk paku, kerabu sotong (mcm bese, sedap dan fresh!). third serving: ayam goreng (wow! fully recommended!).

btw, besenye mase kiteorg dtg tu lauk pauk masih blom dikuarkan sepenuhnye. baru nak penuhkan area belah bwh. so korang tak perlu isi penuh2 sgt. amik je ape yg termampu mkn dulu. sbb nnt derang akan bwk kuar lauk pauk lain plak utk penuhkan area ruang lauk sampai seme terisi.

kalo ade lauk yg abis, derang replace lauk lain. mcm hari ni, ayam goreng antara yg paling last keluar. mule2 mak yg amik dulu, sy try sket mmg sedap la. rangup dan juicy. ayah amik 1. sy pon amik la 1. wahahha. :))

...

2 new pics below!

dah masuk kali ke-6 pg restoran ni - Day 1488. kali ni lain sket suasana, sbb kiteorg celebrate birthday skali. staff restoran ni baik hati, tanye nak simpan kek dlm peti sejuk ke? so okla, tumpang jap. ehehe. oh ya. sy siap2 bwk paper plates dan garfu plastic ye, kiteorg tak pakai restoran ni punye pinggan/utensil. :P

^
kucar kacir sket plate kali ni. Lauknye: ikan keli berlado, ayam goreng, peparu goreng, sayur taugeh, sayur sawi, sayur pucuk paku. 2nd serving: sayur campur, ayam masak merah, lala.

^
akhirnye, derang hidang dessert yg tidak berunsur 'pisang'. wahaha. dessert kali ni Puteri Mandi. ayah sy complain kenapa la lembut sgt, tp sy SUKE!

^
upacara memotong kek! celebrate 3 org trus, jimat duit! :P

...

Peta Lokasi


View Restoran Dapur Kita in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...