Wednesday, February 16, 2011

Wahab's Cendol : Best Cendol in Town

Location:
No. 43, Jalan Rampai Niaga 5
Kuala Lumpur, Malaysia, 53300

Opening Hours: Mon to Sun, 10:00 am to 12:00 am

Contact Number : 6012-627-3181

...

Date of dining : 18 October 2010 [ view daily menu ]

^
ade frame gambar besar gajah kat Restoran Cendol Wahab ni.. siap dgn newspaper clippings. itu Pak Wahab zaman muda kot. :P


^
ini yg sy order.. Cendol Jagung. sy mmg tak penah nak abih mkn cendol sorang2 (lgpon sejuk). so mmg harapkan sape2 kongsi atau prabihkan sisa sy. so sy kongsi dgn Ryan. baru sy tau, ryan ni sebenarnye kalo die pg restoran wahab ni dgn ayah die, mmg ayah dia order 1 bowl cendol khas utk die mkn sorang2. padan la badan makin kus semangat. :-s


^
utk mknn, sy order Char Kuey Tiow Special. tatau special tu tang mane. lebih udang ke lebih kerang ke. papepon, tak lame lepas tu tetibe sampai 1 plate asing ade telur goreng siap dgn sambal. ingatkan itu la special nye. tp bila soh org tu kire bil... boleh plak org tu caj telur goreng tu asing. confuse! :-s

peta bwh ni.. mmg taleh nak tunjuk detail sgt, sbb kwsn tu baru. mmg tade dlm google maps. so sy main letak je la marker kat area kosong tu. wahahhaa. taleh nak budget kat mane exactly. sedey. T_T

Wahab's Cendol a.k.a Cendol Pak Wahab ade dekat2 area yg ade Papparich, tp kedai ni sederet dgn Old Town. cari Oldtown kat ujung deretan jumpe la. korang pusing2 jela kat situ eh. insyaallah jumpe la nnt. :P

...

Peta Lokasi

View Wahab's Cendol - The best cendol in town in a larger map

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...