Saturday, May 14, 2011

Mmm...Bek @ Medan Selera Danau Kota

Ini lg satu tmpt mkn baru kat Gombak. name pon boleh tahan pelik - Mmm...Bek. agak2 korang boleh teka tak jenis mknn ape yg derang hidang eh? binatang ape yg buat bunyi "mmm... bek"?
kambing? tepat skali! :))
seme mknn kat gerai ni seme nye 'lamb'. bwh ni menu nye. nak letak gambar menu, blur la plak sy snap. uhuk. takpe2 sket je pon.

BEK VALUE SET
* comes with mix veg, french fries, sauces & a bottle of Delster Beer (non-alcoholic beer)
1. Lamb Grill : RM 18.00
2. Lamb Steam Grill : RM 20.00
3. Lamb Burger : RM 20.00
4. Lamb Kebab : RM 20.00
5. Lamb Ribs : RM 28.00

BEK ALA CARTE
1. Lamb Grill : RM 10.00
2. Lamb Steam Grill : RM 12.00
3. Lamb Burger : RM 12.00
4. Lamb Kebab : RM 12.00
5. Lamb Ribs : RM 20.00

BEK SIDE ORDER
1. Bek Mix Veggie : RM 3.50
2. Bek French Fries : RM 3.50

BEK COLD DRINKS
1. Delster Beer (8 flavours) : RM 3.50
2. Bek Milo : RM 4.00
3. Bek Iced Lemon Tea : RM 3.50
4. Mineral Water : RM 1.50

BEK BLENDED FRUIT JUICE
1. Bek Mango : RM 5.00
2. Bek Orange : RM 5.00

BEK HOT DRINKS
1. Bek Cadbury Chocolate : RM 4.00
2. Bek Nescafe : RM 2.50
3. Bek Tea : RM 2.00

.....

on to the pictures. mcm bese, click gambar utk view gambar yg lebih besar.

^
saya order Lamb Kebab (ala carte).

side dishes: french fries dan mix veggie. air... sy order Bek Mango, mak order Bek Tea dan ayah Bek Nescafe (kot).

^
mak sy order Lamb Grill (ala carte), refer gambar diatas. dan ayah plak order Lamb Steam Grill.

ok.. komen sy pasal mknn2 derang...

Lamb Kebab yg sy order tu, not bad! sy syorkan kalo korang nak dtg, order kebab la, sbb yg lain tu.. mungkin tak dpt byk isi, sbb diserve skali dgn tulang2. kalo kebab, mmg dpt isi semata2, tulang tade langsung. daging lamb tu lembut, dan nmpkla pink2 sket. :D

pestu.. fries tu mcm bese la.. nothing to shout about. kire mcm standard kite goreng kat rumah la. eh silap. sy goreng fries kat rumah lg sedap kot, crispy dan tak lemau mcm tu. :))

dan yg paling menghampakan adalah mix veggie nye. keras2.. mcm tak masak. mmg ade broccoli, tp erm.. yg mix veggie tu kene masak lame sket la. huhuhu..

service plak, slow nak mampus. padahal kiteorg 1st customer derang. ade la 1 lg family. derang ade anak2 kecik, nmpk la anak2 kecik derang tgh kebosanan dok tunggu mknn sampai.. :))

yg sampai dulu, fries dan air. pestu sampai lamb kebab sy. then, lamb grill mak, dan mix veggie. dan setelah sekian lame menunggu, dlm 30 minute kot, sy dgn mak dah abis mkn dah.. wahhha. baru sampai ayah sy punye lamb steam grill. :))

tmpt masak (grill oven) ade 1 aje, itu kot sbb lembab sket mknn nak sampai.

so kalo korang nak try mkn sini, korang kene good mood la. korang tengking2 pon tade gune. tukang masak pon ade sorang saje. cara terbaik, korang order la mknn dr gerai lain sambil2 nak tunggu mknn korang sampai. :))

.....

Rating:
Comfort - 2 stars
Design - 1 stars
Food - 2 stars
Service - 1 stars
Value for money - 2 stars

.....

Peta Lokasi

View Medan Selera Danau Kota in a larger map

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...