Tuesday, July 12, 2011

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah @ Taman Melawati

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah
60, Jalan Negara,
Taman Melawati,
53100 Kuala Lumpur
Tel: 012 - 648 0680

Opening hours: 11 am to ?? pm
Official website: www.mohdchan.com.my

.....

Ahad lepas, mkn kat Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah (fuhh pjgnya!). mmg dah lama ngidam nak pg mkn kat sana, tp kat area tu sibuk sket la, susah nak parking! so Ahad lepas kurang sibuk, lgpon mase tu baru je pukul 11.30 pg. ehehe. kedai pon baru je nak bukak. family sy second customer. :P

punye la lame dok belek2 menu, akhirnye masing2 decide mknn ape yg nak diorder.

sy tamo order nasik, so order mee jela - Kantonis/Cantonese Ying Yong. sib baik sy tak tergelak mase nak order tu. kelakar sbb ade 'Ying Yong'. tau tak kenapa name dia Ying Yong? sy tak sure sgt, tp sy agak, sbb ade campuran 2 jenis mee; ade kuey tiow yg dicelup dlm soy sauce (hitam) dan fried meehoon (putih). Ying Yong = Yin Yang symbol. pepandai je kan? ntah2 salah tekaan saya. muahahaha.

bwh ni lah Kantonis Ying Yong yg sy order. ape mcm, ok tak? byk tau portion nye. sy mmg tak abis mkn sorang2. half way sy mkn ni, sy tolak pinggan sy ke tgh, soh parents sy abiskan. ehehehe.


korang blom tgk portion nasinye lg. mmg pengsan. :))

haa.. bwh ni plak, ape yg ayah sy order - Nasi Goreng Yong Chow. kalo ikutkan pd gambar dlm menu, portion utk nasi goreng dlm 1 mangkuk penuh la. tp bila sampai2 ke meja, portionnya bagaikan 3-4 mangkuk penuh. wahahhaa. padan la dgn harganye. nnt korang tgk sendiri harga setiap mknn yg kiteorg order. sy akan provide kat bwh nnt.


okay next. mknn yg mak sy order - Nasi Goreng Thai. ade la rase serai2 sket, tomyam2 sket.. sy mkn 1 sudu je pon. so tak reti sgt nak explain mcmmane rase dia. portion sama besar mcm Nasi Goreng Yong Chow, dlm 3-4 mangkuk.

oh ya. mak dgn ayah tak abis mkn. mak tinggal 1/2, ayah tinggal dlm 1/4. so lebihan tapau la bawak balik umah. :P


ada 1 lauk extra kiteorg order - Sayur Taugeh Ikan Masin. wow! sgt2 wow! taugeh tu kan, texture dia crunchy, boleh rase taugeh tu fresh sgt, tak overcook, cukup segala perasa. nyum! haih kecur air liur.

sape2 yg tak suke mkn sayur, kalo dtg mkn sayur kat sini, ntah2 convert trus... tetibe suke mkn sayur plak. :))


gambar minuman tak amik lak. sy order Limau Asam Boi. mak order Hot Chinese Tea. ayah order Barli Panas (Home made).

bwh ni la receipt nye. :P



Drinks...
Barli (home made) : RM 1.70
Chinese Tea : RM 0.80
Limau Asam Boi : RM 2.50

Meals...
Kantonis Ying Yong : RM 6.50
Nasi Goreng Yong Chow : RM 6.00
Nasi Goreng Thai : RM 6.00
Taugeh Ikan Masin : RM 8.00

TOTAL : RM 31.50

lain kali, ingat nak try mkn nasi + lauk pauk pulak. nmpk sedap2 lauk pauk yg ade. hmmm..

.....

Peta Lokasi


View Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah in a larger map

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...