Friday, October 14, 2011

Restoran Makanan Thai Asli OM Fruit Juice @ Setapak

Penah blog pasal Restoran OM ni kat sini. tp tade gambar la. skadar sebut ape yg menarik kat situ. dah lame dah tak mkn kat Restoran OM ni. tp mlm td mkn dinner kat sane. :P

Location:
Restoran Om, Setapak
126-?? Sri Pelangi
Jalan Genting Klang, Setapak
53300 Kuala Lumpur

Kali ni sy dan parents mkn nasi lauk pauk.

....

^
Ini rupa depan kedai. Peta lokasi sy ade include kat bwh, so jgn complain sesat jln nnt. kat deretan kedai tu, yg paling jelas adalah Kenny Rogers (kiri sekali), dan Restoran OM (kedai 2nd last belah kanan skali).

sebelah Kenny Rogers tu ptg2 biasanya ade Thai Fair, jual pakaian dan juge mknn ringan Thai. cth mcm pulut mangga, fishcakes, etc. kalo nak sambung mkn dessert atau snack Thai lepas mkn kat Restoran OM ni.. silakan. :P


^
Memandangkan kiteorg punye tekak tak brp nak sihat, seme batuk2, so order air Limau Panas jela. kalo ikutkan hati, kalo tekak sy ni elok.. sy mmg nak sgt sgt order air fruit juice dia. fruit juice biasalah kene ade ais, baru sedap. ade ke air fruit juice pakai air panas? tade kot.

Fruit Juice kat sini samada 1 jenis buah atau campuran 2 atau lebih buah. so korang pilih la dlm menu tu. mmg seme ade. Jus durian, jus manggis, jus durian belanda pon ade. seme jenis buah ade. tak tipu!

^
Nak mkn nasik dgn lauk pauk kenalah ade nasi putihnya. ni ha nasi putihnye. penuh kan? ehehe. sy biasa mkn 1/4 plate nasi aje. tp dinner td, mampu plak telan 1 plate nasi. muahahah *gelak evil* >:)

ok lauk2 yg kiteorg order...


^
Ikan Kembung 3 Rasa. Ikan tu boleh pilih samada Siakap, Kembong atau Kerapu. Cara masakan pon mcm2, korang pilih la mane korang berkenan. :P


^
Telur Bungkus. err.. yg ni tatau apesal, kandungannye tak mcm dulu. kalo dulu ade mix veggie, ayam, bawang, cili dan mcm2.. nmpk la meriah la jgk isi telur bungkus tu. tp tadi punye Telur Bungkus ade ayam, ayam, bawang, bawang, bawang dan bawang. nasib baik sy suke bawang. :))

Tukar tukang masak ke? ke ingredients abis? :-s


^
Udang Petai. Oklah not bad. kalo tempat lain mesti dpt udang kecik2 kan? ini udang besar tau. kepala dia besar. isi dia tade la besar mane tp not bad lah. leh mkn dgn kulit2 nye skali. petai nye mmg byk. pemurah sungguh! ade 6 ekor udang dlm pinggan ni. so 2 ekor sorang. :D


^
Sayur Kailan Ikan Masin

sy tatau plak harga utk setiap lauk pauk. tak sempat nak snap menu nye. next time kalo pg lg, sy snap menu nye la.

Total kesemua makanan: RM 32

...

//updated : 15 Jan 2012.

last 15 Jan 2012, kiteorg pg mkn brunch kat sini. yum yum. kali ni dpt order air buahnye, sbb tak sakit tekak. :))

scroll down.

^
Nasi Goreng Belacan. one of the best dish kat sini. taste maintain same. korang cube la! jgn lupe request sambal belacan nye skali, sgt sedap!

^
tomyam campur. rasenye maintain same mcm dulu. best!

^
mak order Nasi Goreng Ladna. lauk mak complain sket. ye ke? sayur byk tu, masalah nye mak tak suke sayur. :))

^
terkial2 jgk tatau nak order ape. last2 sy order Nasi Goreng Seafood. lauk tak brp byk. btol2 la mak ckp. tp since ade tomyam, tak kisah sgt la. :P

^
ini la airnye.. yg ujung sket tu, Mango Juice (mak punye). yg dpn tu sy punye Bango, campuran banana, mango dan ice cream. gelas tu standard size, paling kecik la ni. kalo nak besar lg ade 2 size.. L dan XL. mmg besar la. mau tak bergerak korang kalo nak minum gelas XL punye. :P

sy dulu2 bese la minum yg L, skang tak mampu dah nak minum L. :-s

...

Peta Lokasi


View Restoran Makanan Thai Asli OM Fruit Juice in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...