Saturday, October 15, 2011

Restoran Nasi Kandar Deen @ Taman Danau Kota

Alamat:
Restoran Nasi Kandar Deen
Ground Floor
Platinum Lake PV12 Condo
Taman Danau Kota, Setapak
53300 Kuala Lumpur

Dah byk kali dah lalu lalang kat sini, tp tak penah plak nak stop mkn. Mlm ni sempat dinner kat sini. mule2 ingatkan lepas mkn nak beli groceries kat My Mydin tp tak sempat lak, maghrib dah dekat, so mkn aje. :(

mcm biasa pg mkn dgn parents, so bertiga.

^
sempat snap gambar mknn yg sy order aje. sy order Grilled Chicken Chop. boleh pilih samada nak sauce : black pepper sauce, brown sauce, garlic mushroom atau mushroom sauce. sy tak bgtau sy nak sauce ape. ekeke. so dpt black pepper sauce. :P

mmg puas hati la mkn, cume tang fries nye terlebih garam sket la. itu je kekurangan yg ade pd dish ni. derang ade bg 1 botol cili sos utk sape2 yg mkn western. :D

mak sy order Nasi Goreng Kerabu. dan ayah plak order Nasi Goreng Cendawan. mule2 mak order Spaghetti tp takde plak. Portion utk nasi mmg byk, lauk dia byk la.. almost 1/3 penuh pinggan.

ok kat bawah ni menu2 nye. since menu tak dibawak lari, sempat la sy snap kesemua menu yg ade. cume menu air aje sy tak snap. :P

korang tgk jela sendiri ye. gamba2 menu ni seme leh zoom in, so click aje.

^
ade mcm2 jenis roti naan dan roti canai kat sini. erm.. roti susu ? roti susu cheese? mcm sedap aje.

name restoran pon 'nasi kandar'.. so nasi kandar sudah tentu ada kat sini. :P


^
ada mcm2 jenis nasi dan mee goreng, nasi beriyani pon ade, lauk pauk nak mkn dgn nasi putih pon derang boleh buat.


^
ini plak menu western. Grilled Chicken Chop ade dlm menu ni! cube korang bandingkan gambar dlm menu dgn gambar yg sy snap, ade sama tak? sama kan? ehehe. so 2 thumbs up! bukan sekadar indah dlm menu aje, tp in reality mmg rupe mknn dia cenggitu. bagus bagus.


^
korang2 yg mengidam nak mkn steak leh la dtg sini, byk choice. mix grill pon ade.


^
Grilled Salmon pon ade woo. hoho. mule2 ayah sy nak order Grilled Salmon, tp ntah kenapa tetibe tukar order plak. dia nak mkn nasi kot. hahahaa. kalo tak, boleh gak tumpang sekaki.


^
menu terakhir. korang cube bayangkan mcmmane tebal nye muke sy snap 6 keping menu yg ade. org mmg pandang la. tp sbb dah bese, lantak la kan. nak jd sgt food blogger, mesti la kene tebal muke snap2 gambar ni. kalo org tanye, ckp je.. "sy food blogger!" :))

dlm menu yg terakhir ni sy terliur Fried Mozzarella Cheese. aaahhh. tp taleh tamak, kene order 1 dish aje. uhuk.

oh ye.. Ice Cream Goreng pon ade kat sini!

service kat sini cepat dan ade 2 area utk mkn. 1 area utk smokers dan berkipas. 1 area utk non smokers dan beraircon. kalo dok kat tmpt aircon tu payah sket nak kene panggil waiter especially kalo dah start ramai org.

kiteorg dok kat tmpt berkipas. dah duduk dan mkn tu baru perasan sy dok sebelah bilik yg bercermin. wahahah. ade org elok2 sebelah sy dok mkn jgk. so pakat dok jeling2 sy order ape, dia order ape. mule2 ingat kedai lain, tp takkan kedai lain buat cermin kaca lak kan.. pestu tgk ade pintu, baru la paham.. area aircon. :P

...

Grilled Chicken Chop : RM 9.90
Nasi Goreng Cendawan : RM 4.00
Nasi Goreng Kerabu : RM 4.00
Teh Tarik (x2) : ntah sy tatau
Limau panas (x1) : tatau jgk

TOTAL : err.. dlm RM 20- 24 la kot. :))

esok sy tanye tukang byr ok? tukang byr dah tido. sy plak tak concentrate mase dia tgh byr tu. tp dgr la dlm RM 20 lebih la total nye. :">

...

//updated: 14 Jan 2012. 2nd trip ke kedai yg same. yeayy!

^
mak order - Grilled Butterfish. sgt tebal dan besar ikan tu. puas hati mkn. harga pon tak mahal mane. mmg berbaloi!

^
ini sy punye - Chicken Cheese with Chicken Slice. atas skali tu mcm salami chicken, bwh salami ade cheeese, dan baru la chicken chop. bertingkat2. rupe same mcm dlm gambar menu plak tu. A+++!

^
lo and behold! cite2 ku akhirnye tercapai. dpt jgk rase Fried Mozzarella Cheese kat sini. fulamak. sampai2 tu, wahh bagaikan "died and went to heaven". ehehe. punye la sedap. gooey dan cheesy skali. kalo banding dgn Mozzarella Cheesestick Burger King, Restoran Nasi Kandar Deen punye Fried Mozzarella Cheese menang ! aneh tak? ye mmg aneh. tp bebetul sedap. sy takkan tipu ckp sedap, kalo mknn tu tak sedap ye. semenye telus.

^
ini plak 3 layer tea. sape tak kenal. :P

...

Peta Lokasi

View Restoran Nasi Kandar Deen in a larger map

Labels: , , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...