Tuesday, January 17, 2012

BreadTies @ Taman Melawati

Alamat:
9138 Jalan Bandar 4,
Taman Melawati,
53100 Wilayah Persekutuan,
Federal Territory of Kuala Lumpur

Tel. num: 03-4105-4651
Facebook: https://www.facebook.com/breadties

...

^
ini dpn kedai. gambar ni aku tak snap, aku amik dr FB Breadties. lupe plak nak snap depan kedai. :))

^
ini menu nye, sy amik dr FB. menu air tak jumpe plak. click to enlarge.

anyway, complain #1.. menu nye sgt membutakan mate kiteorg. wahahah. background putih, text colour biru muda. pffthh. even yg menu dah diprint out pon same jgk. kalo print besar2 sket boleh tak? maksudnye, utk pasta 1 page, utk main 1 page, sides 1 page dan air 1 page. bukan everything 1 page. :-s

kalo korang enlarge, samela kalo korang tgk sendiri menu kat Breadties. eheh. kecik mcm tu la. kiteorg ni dah la seme rabun, mane la nampak. blkg menu tu ade light box, so dgn silau nye lg. :))

^
masuk2 dlm, nmpk la Brunch Buffet = RM 18.90. tgh pk2 nak mkn buffet ke nak order ala carte. last2 order ala carte. papehal, buffet lg murah la. :P

^
air yg kiteorg order. sy order Hazelnut Chocolate, ayah order Peppermint Tea, dan mak order Hot Lemon Tea.

air ape yg sedap kat sini? serious tatau nak pilih. ade nmpk bbrp org order chocolate drink, tp tatau yg mane satu. Cooling Chocolate kah?

^
sy order chicken chop (RM 17.90). ok nak complain sket boleh. ini complain #2 sy.

utk chicken chop, ade bbrp pilihan.

a) option utk sauce : mushroom sauce / black pepper sauce
- sy pilih mushroom sauce. ni no problem. sauce nye sedap.

b) option utk veggie : blanched veggie / steamed veggie
- dia tak tanye, sy pon tak bgtau, sbb mmg tak nmpk menu nye tulis ape. anyway, yg sampai dlm plate adalah RAW veggie. bukan blanched (boiled) mahupon steamed. mmg terasa diri spt seeokor arnab dok ngunyah veggie mentah. sy suke mkn salad, tp sy tak biasa la mkn carrot gemuk dan cauliflower dlm keadaan mentah. kalo sayur salad, dan carrot nye kurus2 boleh gak mkn. hahaha. lg satu, veggie tu since dah mentah, tade pape seasoning la. tawar saje. :D

c) option utk potato : fries / mashed potato
- ini alhamdulilah yg dtg nye mashed potato, 2 dollop lg tu. sy prefer mashed potato dr fries. ok ini thumbs up. cukup perasa. gravy utk mashed potato rase nye mushroom sauce jgk kot.

^
mak sy order Spaghetti Bolognese with Beef Meatballs (RM 15.90).

Complain #3:
mase sampai2 tu mcm, "eh portion dia sket nye". wahahah. dlm gambar nmpk byk sbb sy close up. kalo zoom jauh2, sket je tau. kuah nye kalo boleh nak lebih sket la dr tu. kiteorg ni suke kuah byk. yg ni version Bolognese yg agak dry. dr segi taste, meatball tu sedap walaupon kelihatan agak rentung. tp kuah tu sy masak sendiri lg sedap la. sorry to say. :-s

^
ayah order Cheeseburger (RM 17.90).

Complain #4 :
Coleslaw utk cheeseburger ni, missing in action. kalo tgk, dlm cup tu ade salad aje, ade 3 helai aje.. dan tade pape dressing. fries plak.. dia tade plak nak bg chilli sauce ke ape. sengaja aje kiteorg tak mintak, sbb nak tgk derang bg ke tak. tp derang tak bg pon. nak panggil balik soh bg chilli sauce, tp ayah plak kate, "tak pyh la". ehehe. ayah complain, burger tu kecik. dan ini la dish yg paling lame nak sampai.. amik mase lebih 1/2 jam jgk la.


^
macarons 1 box / 1 dozen (RM 8.90).

Complain #5:
- macaroon ni sy tak mkn mase kat dlm kedai. mkn dlm kete. so bukak2 dlm kete, nmpk la kepingan macaron tu tak melekat sesama sendiri.. ade la dlm 3 keping tu dah tertanggal. so instead of 12 pcs sy ade.. 15 pcs. eheh. dlm gambar tu, sy dah betulkan, spy dok dekat dgn pasangan masing2. kalo tidak, mmg 1 kat bucu kiri, 1 lg kat bucu kanan. :P
- reason kenapa tak melekat? filling nye sket sgt. setahu sy la kan, filling macaron patut letak kat keliling bhgn hujung biskut tu. bukan 1 dot kat tgh aje. mane nak melekat mcm tu. :-s
- based on taste dia.. boleh la. sesuai la dgn harganye tu.
- if 12 pcs RM 8.90, 1 pc is RM 0.74. i guess, ini macaroon yg paling murah skali kot?

^
Red Velvet Cheesecake (RM 11.90).

cake ni mmg besar giler, tinggi plak tu.. 1st time ni nak try red velvet. tp ini red velvet cheesecake, bukan red velvet yg biasa. so dr segi richness tu, tepuk tgn pd layer cheese kat tgh tu. kalo tade cheese kat tgh, ayah sy ckp, cake ni tak sedap. bhgn red velvet, mak ayah ckp tak brp moist. sy tatau la sbb cheese tu best sgt, sy trus tak kisah dah cake tu moist ke tak. papepon, bg sy cukup cake tu moist dah. mungkin parents sy nak lebih moist dr tu? i dunno.

complain lain? complain #6: harga tu taleh ke reduce sket ke? samada improvekan / increasekan portion mknn + kekalkan harga ATAUPON turunkan harga + maintain portion mknn. ehehehe.

Breadties kene tgk kedai ni dan kedai ni dan kedai ni utk phmkan portion mknn byk mane yg berbaloi dgn harganye. :D

byk songeh btol kiteorg ni.. byk btol complain nye. :))

Total utk main meals + air saje, tak include macaron dan cake = RM 80 ++

kan dah kate, lebih berbaloi kalo mkn buffet dr mkn ala carte. melainkan kalo skadar nak order Nachos, Fries.. etc tu, ok la kot.

...

Peta Lokasi

View Breadties @ Melawati in a larger map

Labels: , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...