Tuesday, January 17, 2012

Tutti Frutti @ Platinum Walk, Setapak


Alamat:
Lot.No.8G, Platinum Walk,
No.2, Jalan Langkawi,
Danau Kota, Setapak,
53300 Kuala Lumpur.

Official Website :
http://www.tuttifruttimalaysia.com.my/

....

org lain dah lame dah pg Tutti Frutti ni, sy baru je nak try awal January lepas. ni pon akibat ayah sendiri yg kempunan nak try. sblm2 ni sy dah byk kali dah ajak, bukannye derang nak pg pon. sib baik la daddy mengidam. wahaha. :P

so sampai2 tu, ade 2 couple aje yg tgh mkn frozen yogurt (froyo) kat situ. kire kiteorg group yg aneh la, sbb mak ayah dan anak. masuk2 tu, staff Tutti Frutti tanye, "first tiime ke?". pffthh. padahal dah elok2 dah soh ayah amik cup, dia yg buat blur2 plak. so dah alang2 first time, org tu pon ajar la sket2.



^
instruction dah terpampang dah, tayah ajar pon takpe. :P

^
tmpt nak amik yogurt, ade 8 choices. pilihan utk hari tu. (2 flavour sy lupe namenye)
- Tart: Tutti Fruitt, Strawberry, Passionfruit
- Creamy : Almond, Royal Red Velvet, Chocolate

setiap flavour derang ade suggestion utk flavour yogurt lain yg sesuai dipadankan dan jgk toppingnye. so kalo blur2 tatau nak decide leh refer aje pd setiap plaque kat atas setiap mesin yogurt tu.


^
lepas dah amik yogurtnye, letak toppingnye plak. ade bbrp jenis buah, candy.. dan mcm2 la. korang dtg la sendiri tgk. tu ayah sy tgh bayarkan.

^
hasilnye..
- Flavours: Passionfruit + Royal Red Velvet + Strawberry
- Toppings : Strawberries, nata de coco, strawberries bubbles, oreo, choc sprinkle

salah teknik letak yogurt tu kat tgh. ayah sy pg tindan flavour2 tu. so payah sket nak mkn. spatutnye letak kat tepi, (keliling) tp dia dah isi setiap flavour elok2 letak kat tgh.. so bertindan la. takpe2.. lain kali dah reti dah. :))

harganye.. dlm RM 15 la jgk. sy blame topping buah yg berat. :))

....

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...