Sunday, March 25, 2012

Al Salam Restaurant @ Taman Danau Kota

Alamat:
Lot No. D-52A,
Plaza Usahawan Genting Kelang,
Jalan Danau Niaga 1,
Taman Danau Kota,
53100 Kuala Lumpur.

Tel num: 016 - 676 6646 / 014 - 738 0840

Website: www.alsalamrestoran.com

FB Fanpage: https://www.facebook.com/AlSalamRestaurantKL

...


^
lame jugak nak decide nak pilih jenis 'Pizza' atau Manooshe yang mane. mula2 order Mortadella with Cheese, tp orang tu cakap takde. hmm. so pilih Soujouk with Cheese. Soujouk tu sausage. samada daging lamb atau lembu, itu saya kurang pasti. :P

rasa dia plain aje, so sesuai utk budak2. utk mak saya pon sesuai, sbb skang ni dia tengah batuk2, memang tak pedas. kalo nak tambah pedas, derang akan bagi chilli flakes, chilli sauce dan tomato sauce sebagai penambah perisa. roti dia, lembut dan gebu je. :D

next time, ingat nak try pizza/manooshe yg topping dia meriah sket.


^
Mixed Grilled; consist of mixture of Beef Kebab, Lamb Kebab, Chicken Kebab with bread, tomatoes, onions and white sauce (hummus/labna kot).


^
mula2 saya nak order Avocalypso, tapi Avocado takde plak. so last2 pilih Miami. ini lebih sesuai utk dessert dan bukan dibuat sebagai air. sbb liquid dlm bowl tu sket aje. yg banyaknye buah. mak ayah order Arabic Tea in cup. nasib baik dalam kete ada water bottle, so lepas makan, leh gak minum air kosong. :P

...

SPOT THE DIFFERENCE?

since kesemua gambar makanan kat restoran ni hidangkan memang tersergam indah kat FB derang, ape kata kita bandingkan rupa gambar kat menu dan gambar sebenar. mesti korang nak tau, same ke tak dengan ape yg diadvertisekan. :D

cube tgk gambar yg pertama bawah ni. sgt wow kan? itu gambar air tu - fruit cocktail. tp mcm over the top. mcm tak logik aje. haha. dlm FB siap ade org tanye, "betul ke rupe sebenar air macam tu?". since sy ade order 1 daripada air dibawah, saya dah tau jawapan nye. >:)


^
saya order air yg kedua dr kiri. name air tu Miami. mula2 nak order Avocalypso, tapi Avocado takde plak. so last2 pilih Miami.

hmm, bwh ni isi kandungan setiap air jenis fruit cocktail. dalam gambar ade 6, kat bawah ni ade 5 aje. confuse ni. :-s

Avocalypso - Avocado, honey, kashta honey & nuts
Miami - Banana, apple and mango juice topped with kashta honey & nuts
Fruit Cocktail - Banana, apple, pineapple, strawberry, mango & guava juice
Tahiti - Banana, apple, honeydew & strawberry juice topped with kashta honey and nuts
Banana Milk - Banana blended with fresh milk, topped with kashta honey and nuts


^
cuba bandingkan, saya punye Miami dengan Miami dalam gambar menu. sgt lain. hiasan kat atas tu memang takde. :))

makanan plak macam mane? same ke lain?


^
alhamdulilah.. same! ekekek. daging tu tak hangit, jangan confuse. ni la kalo snap pakai camera handphone, itu jela hasilnya. wahahah. nak gambar jelas, leh refer gambar atas tadi, itu size besar sket.


^
Mixed Grilled. nampak macam same, tp ade lain sket. dalam gambar menu, tomato dan bawang dia bagi 1/2. yang kiteorg terima, saiz tomato dan bawang tu bukan 1/2 (separuh), tp dia bagi dlm 1/4 (suku). hoho. dan ade 1 ingredient missing - Green Bell Pepper, tade! sayur salad pon tade. yg ade yg parsley. itu parsley kan? tp derang ade bagi extra bread. kat bawah lamb, chicken, beef kebab, ade 1/2 slice of bread. kire cukup 1 keping bread la. 1/2 lg dah kerat2 letak kat sebelah tomato dan bawang tu. :P

note to self : cerewet benar ko Adieha. abih ko analisa gambar 1 per satu. tade keje. :))

...

BUDGET SPENT

Soujouk with Cheese : RM 12
Mixed Grilled : RM 23
Miami : RM 13.90
Arabic Tea : RM 3 x 2 cups = RM 6
Gov. Tax : RM 5.40

TOTAL = RM 60.30

...

Peta Lokasi

View Taman Danau Kota in a larger map

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...