Saturday, March 24, 2012

Khan Baba Restaurant @ Medan Idaman, Gombak

Alamat:
No. 16-18, Jalan Jernai, Medan Idaman, Gombak, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

FB Fanpage: Khan Baba Restaurant

...

Dah masuk 4 kali.. iyer 4 kali saya datang makan kat sini. 3 kali mase brunch, 1 kali untuk dinner. nmpk sangat sedap kan? :))

setiap kali kiteorang datang, memang elok2 tade orang. 1st customer kot. memang jadi pembuka pintu rezeki restoran ni la tiap kali. *perasan*

bawah ni beberapa makanan yang kiteorang dah try. memang sedap2 belaka la. servis pon tip top.

...

^
photo taken from Khan Baba FB. setiap kali dtg sini, bukannye penah snap dpn kedai. so amik dr FB trus. :P

^
yg jurai2 ni, bertindak sebagai divider restoran. meja sebelah tu boleh tahan rapat jugak. :P

^
Hot Lemon Tea! Air yg seringkali saya order tiap kali datang makan kat sini.

^
sila click gamba untuk tumbesaran

clockwise from top right: naan bread, lamb keema masala, beef kebab, lamb kebab.

rata2 makanan kat sini - cukup perisa. memang tak bosan la makan. terasa segala rempah2 yang ada. :P

^
sila click gamba untuk tumbesaran

clockwise from top right: chicken mandi, lamb mandi, spaghetti beef, spaghetti lamb.

- Spaghetti tu, ade melted cheese kat atas. fuhhh sedap giler! portion spaghetti ni boleh tahan banyak jugak.
- Chicken Mandi dan Lamb Mandi, nasi nye cukup utk 2 orang makan.

spaghetti tu sgt sgt sedap! ada melted cheese kat atas. walaupon spaghetti jenis bukan berkuah banyak, tapi masih moist jugak la, tade la dry mane pon. rase very peppery, plus ade rasa beberapa spices yang lain yg saya sendiri tak berapa pasti. one of the best spaghetti i've ever tasted! saya recommend korang order. spaghetti ni boleh pilih samada nak lamb, beef atau chicken. :D

nasi mandi plak, gebu, tak keras mcm certain restoran. ayam dia juicy. lamb plak, ini tgk jugak, sbb kadang2 tak dapat bahagian yang banyak isi. so ikut nasib. haha. yang dalam gambar ni, ade jugak bahagian2 yg berlemak. isinya ada la jugak, bukan takde langsung. since saya tak makan banyak (makan secebis aje), taleh la nak komen banyak pasal lamb tu. :P

....

Peta Lokasi (taken from Khan Baba FB. click to enlarge)

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...