Sunday, September 30, 2012

Al-Amin Food Corner @ Greenwood

Alamat:
Al-Amin Food Corner (AFC)
No. 13, Jalan 6, Taman Batu Off Greenwood Park,
68100 Batu Caves, Selangor.
Operation Hours: 10.30 am – 11.00 pm(everyday, including Sundays and Public Holiday)
Official Website: restoran.nasiarab-afc.com

.....

Ayah kenal tuan kedai ni. anyway, kwsn kedai tu, tak brp membangun sgt. byk kedai yg tutup, dan terletak kat kwsn perumahan Greenwood. tatau la business kedai ni mcmmane. sunyi sgt la tmpt ni. tak semeriah kawasan Greewood yg dekat area stesen bas tu.


^
mak nak Nasi Ayam Mandi, ayah nak Nasi Ayam Panggang. sy tak kisah pon mane2. so last2, org tu suggest kiteorg amik set utk 3 org makan, tp 1/2 nasi ayam mandi, 1/2 nasi ayam panggang. abih citer. :P


^
yg best kat sini, setnye dah included dgn Salad Arab (Salatah / Salatoh). byk tau, 1 bowl besar. puas hati mkn.


^
dlm set yg sama, dpt 1 bowl  besar sos cili. sy panggil sos cili la, tp tak byk pon cili nye, hahaa.. lebih pd byk onion + tomato. boleh abis plak tu. kalo tmpt lain, dpt 1 bowl kecik aje. pestu, utk kuah, boleh pilih samada nak gulai kari ataupon sup. kiteorg pilih sup.


^
ini plate sy, setelah di Portion Plate kan. ayam tu sy amik 1 pc dulu sbb nak amik gambar. tp lepas dah amik gambar, sy share 1/2 dgn mak. :P

.....

sy nak complain.. pintu entrance kedai, tolong la tukar eh. buruk berbenar. org nak bukak pintu pon pk 2-3 kali. lg2 yg jenis germaphobe. hahaha. pintu entrance ni kayu tp ade comot2 sket. dan nampak mcm bila-bila masa aje nak roboh. tatau la kekotoran atau pasal ape. rase baik tukar pintu baru laa. sy tak bukak pintu tu, mak sy yg bukak kan. :))


^
ok ini gambar sy amik dr website Al-Amin Food Corner. pintu entrace tu cantik lagi, elok lg kuning nye. mungkin sbb disnap awal2 kedai ni dibuka. tp mase sy sampai tu, tak cantik mcm tu dah. tade rupe kuning dah. warnanye lebih pd hitam-kecoklatan. :))

dekorasi kedai ni, ermm.. tak brp nak lawa. skali tgk mcm cafeteria. agak aneh la rupenye. so kalo korang tak kisah dgn rupe kedai, korang boleh la mkn kat sini, sbb rase + portion mknn mmg tip top. :P


^
ini gambar luar kedai dr website Al-Amin Food Corner. sy tak dpt nak snap sendiri, sbb mase tu malam, so mmg tak nampak ape la.

//updated on 14 November 2013
- pintu dah di replace! pintu kaca. baru la cantik. tahniah al-amin! hahaha.. no more pintu kuning.
- saya sempat snap gambar. tp snap masa dah dalam kete. malu la plak nak snap depan-depan, sbb owner dia ade dok dalam tu.



...

Peta Lokasi

View Al-Amin Food Corner in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...