Thursday, November 8, 2012

Kkashi Cafe & Restaurant @ PV12, Danau Kota

Alamat:
G20 PV12 Platinum Victory Condominium
Danau Kota, Setapak,
53300 Kuala Lumpur.

Telefon: 
03 - 4131 9049
013 - 333 9569

Open Daily : 12 noon to 1 am

...


^
Mak saya order Chicken Mandy with Rice.

Komen : 
- Size ayam tu, bagi saya tak padan dengan nasi. kene bg 2 pieces sepatutnya. Sos cili kat tepi tu dah elok dah.
- Saya ada rase nasi mandy ni dalam 2 sudu, okla jgk, tp tak sesedap Restoran Khan Baba punya Nasi Mandy. :P



^
Daddy order Shawarma Plate

Komen: 
- Daddy cakap, mknn ni datang-datang sejuk aje.
- sepatutnya kene sumbat seme bahan dalam pinggan dalam roti yg diprovide, tp ayah pegi koyakkan roti pestu amik lauk2 tu sket2. lebih kurang jela kot, tp still, rase nye teknik makan tu penting jgk... sbb bila dah letak seme dalam roti, pestu ngupp, dapat rasa seme bahan yg ada.
- Saya sempat rase sket, ayam tu agak dry. makanan ni ada datang dengan sos mayonis, tp kalo ada sos cili skali sedap lg kot. mmg sejuk la makanan ni. mcm bukan masak fresh aje. :-s



^
Naan bread with Chicken Hosa

Komen:
- ok yg ni plak, sebenarnye org tu salah dengar. akak saya nak Chicken Kofta, dia dengar Chicken Hosa, so itu la yg datang. walaupon yg makanan salah sampai, kiteorg cakap, takpelah, nak try jgk. tp akak tetap jgk nak Chicken Kofta. chicken hosa tu sedap, yg penting datang2 tu masih PANAS!


^
Akak order Kofta with Rice

Komen:
- nasi yang dipadankan dengan Kofta ni, lain dari yg lain. macam nasi pulut plak. lembik2 sket. tapi sedap la jugak. cume kering la sebab tade kuah. makanan arab ni biasa lah, seme kering-kering. kalo tgk pada lauk nya, mcm tak cukup aje kan? mmg tak cukup. lauk dah abis, nasi banyak yg tinggal. :P


^
Saya order Chicken Pasta

Komen :
- Chicken Pasta ni datang paling last skali.. so bila dah sampai tu, sy mmg dah try org lain punya makanan terlebih dahulu.
- Pika dan Hakeem, surprisingly suka benar dengan chicken pasta ni. Akak dah kali ke-2 makan kat sini, dan dia la recommend order Chicken Pasta. pika byk kali menambah. hakeem pon sy tak penah lagi tgk dia makan byk mcm tu. :))
- Mak saya tak suke dgn rasa Pasta ni, sebab rasa dia bukan lah macam Italian Pasta yg cheesy dan creamy.  Ada rempah2 arab kat dalam pasta ni. pestu ade olives slices, mak tak suke olive. ehehe. tapi sy boleh la telan pasta ni. walaupon rasa 'arab' nya sangat strong, not bad jgk dish ni.. LICIN.

...

DRINKS (no pics)

akak order Iced Lemon Tea
mak dan saya order Teh Tarik
ayah order Ginger Tea
pika dan hakeem, mineral water

Komen : 
- Saya tak berapa recommend korang pg tempat ni, sbb service dia slow. nak kate ramai customer, tak ramai pon. kat belah dalam ade 3 meja yg terisi, kat luar ade dalam 4 meja terisi.
- Nak sampai air pon, satu.. satu yg sampai. air pertama sampai mak punya. air saya yg paling last, padahal air saya same dgn mak, patut bila sama air, buat skali dan sampai skali la kan? jarak setiap air sampai adela dalam 10-30 minit. tatau la mcmmane org tu buat air, punya la lama. saya kalo buat air, less than 1 minit dah siap. ekeke. kalo korang penyabar, boleh la nak try makan kat sini. ni pon alhamdulilah makan selepas maghrib, boleha la relax tak rush nak balik umah. kalo makan sini sebelum maghrib, mmg tak sempat. :))
- Iced lemon Tea akak, rasa dia biasa saje. air yg ada flavour 'arab' adalah air ayah, saya dan mak. teh tarik dia ada rase 'ginger' sket. :D

...

DESSERTS (no pics)

pika order Caramel Custard
pestu tuan kedai, bg complementary Chocolate Coconut Balls (tp dalam menu, tulis 'beads' instead of 'balls')

Komen:
- kiteorg pon tak pasti bila pika order caramel tu, pestu bukannya makan bebetul. dihancurkan sampai tade rupa caramel dah. mmg hancur abis la. sayang btol. kalo tak salah, RM 4 harganya.
- yg Chocolate Coconut Balls, mula2 tuan kedai tu bagi kat hakeem dan pika aje. pestu ayah saya.. macam tanye la.. ape kat dalam. takkan tawar kat budak2 aje kan, org besar pon nak jgk try. saya dgn akak kat hujung meja dah salivating dah, dok tgk bebudak makan chocolate balls tu. wahahaha. sib baik org tu mmg bawak 4 biji. 4 biji = RM 4, tp dia bg free. rasenya, wow.. sangat sedap. dia bukan chocolate semata2, sbb ade campuran coconut sket, dan kat dlm tu mcm ade biskut aje. tak pasti la ape dia. nak cari recipe supaya boleh buat sendiri. :P

....

google2, jumpe 1 recipe yg gune biskut. rasenye betul dah ni.


^
pics from dessertspoon.com.au


Chocolate Coconut Balls Recipe ~ from allrecipes.com.au

Prep time: 20 minutes
Extra time: 30 minutes for chilling
Serves: 5

1 packet (250g) of milk arrowroot biscuits
1/3 cup (40g) of cocoa powder
1/2 cup (45g) of desiccated coconut (plus a little extra for rolling the balls in)
1 tin (395g) of condensed milk

Directions:
1. Crush the biscuits and place into a mixing bowl
2. Add cocoa and coconut, stir together then add condensed milk
3. Take small amount of mixture and roll into a ball, then roll through extra coconut
4. Continue with the rest of the mixture, place the chocolate balls on a plate and chill in the fridge for 30 mins.

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...