Thursday, November 8, 2012

Wadi Al-Nile Restaurant @ Platinum Walk, Setapak

Address:
No 72-0, Block J, Platinum Walk,
No. 2, Jalan Langkawi,
53300 Setapak, Kuala Lumpur.

Tel : 03-41312356

Website : http://wadialnile.com.my/

...

Sebelum ni, mmg penah pegi mkn kat sini. So kalo nak bace 1st visit food review boleh click pd link.

Last week, to be exact 2 November 2012, singgah makan dinner kat Wadi Al-Nile Restaurant. Kali ni nak makan roti cicah dengan lauk pauk saje. Tamo makan nasik. :P


^
Arabic Bread = FREE?

Mula-mula sampai roti ni, dia dok dalam plastic, dan panas2. derang bagi 2 paket. dalam setiap paket ada 8 keping. yer sy kire. i guess org tu panaskan roti dalam plastic trus la kot. so kalo nak roti tu tahan panas, biarkan aje dlm plastic beg tu. nak mkn baru amik sehelai-sehelai. roti dah siap2 potong kecik. tayah susah2 nak koyakkan dah.

kiteorg prefer kalo ade roti naan, sbb roti naan kan gebu sket, nak soakkan kuah sedap la sket.  tp malang skali kedai ni tade plak roti naan. :P

bila tgk arabic bread ni, sbb dia nipis bebenar dan kecik aje, takut tak kenyang aje la. blom start makan dah tamak. tp realitinye, mmg 2 paket tu elok2 utk 3 org mkn. itu pon 1 helaian roti yg terakhir tu, terpaksa kongsi 2 org, sbb tak larat dah nak abiskan. hahahah. lauk mmg licin semenye.


^
Tagine Musaq'ah with lamb = RM 17.00

Yum yum. datang dalam bekas tagine tanpa penutup bentuk kon. boleh tahan banyak jgk lamb pieces yg ada. pestu ada sayur terung, potato, carrot, tomato.. etc. kuah ni mak saya kata pedas sket, lagi2 kalo dah tergigit cili. :))


^
Chicken Aqdah = RM 13.00

dry sket, tp taste-wire quite nice. mungkin ayam tu kene lebih sket dari potato? hahaha.

utk air, mak ayah dan saya berpakat order air yg same Hot Lemon Tea = RM 9.00 each

Total = RM 42.90

...

anyway, ayah sy ade tempah makanan dari restoran ni utk jamu orang bukak puasa kat surau sempena Hari Arafah yg lepas. Wadi Al-Nile, datang dan serve makanan dalam dulang kawah tu. 1 kawah makan 4 org. ayah cakap sedap!

kalo korang tgk kat website, ada 1 promotion utk Family Set Meal (for 4 pax) = RM 55. ayah tak amik la set ni, cume order nasi mandy ayam kawah jela. saya dan mak mmg terliur nak try, lg2 bila dah tau ayah dah try. hoho. tp kene ajak skali family akak, family abang join skali. kalo makan 1 dulang tu 3 org, rasenye tak abis. so kene ajak yg lain dtg skali, spy boleh jd tukang prabiskan. :))

saya dah bagitau akak, dia set aje, tunggu nak set hari aje ni. wahahaha. so kalo 1 family dtg mkn, kite order 2 set la.. RM 55 x 2 = RM 110, cukup utk 7 adults + 4 children makan. :P


^
This offer consists of:
. Mandy Or Kabsa Rice
. Mandy Chicken or Kabsa Chicken or Roasted Chicken
. 1 Jug of either syrup or ice lemon tea
. 1 big pot of arabic tea
. 1 plate of basboosa or baklawa or “Lebanon Night” pudding desert

...

Peta Lokasi
* kindly switch to satellite viewing for exact location of restaurant


View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...