Wednesday, December 5, 2012

Misi Mencari Durian Crepe

skang ni Durian Crepe tgh famous. masuk la blog/FB sape2, mesti ade yg tayang tgh makan durian crepe, takpon tgh kempunan nak mencari mane nak beli durian crepe.

saya salah sorang drp org2 yg mmg kemaruk jgk nak cari durian crepe ni. setiap hari dok google  'durian crepe', nak tau mane nak beli, harganya etc. asyik tgk gambar kat google images aje. meleleh air liur. :))

bbrp hari yg lalu, tercapai la jgk cita2 untuk makan durian crepe. tak disangka2, mase nak naik flight balik KB-KL, sambil tunggu nak masuk waiting area, saya ternampak sesuatu yg sgt indah. wahahah. durian crepe tersusun cantik kat display fridge kat 1 kedai ni. gebu2 plak tu. ape lg, beli trus la. muahahaha..




...

anyway, sy dpt soalan dari blog reader sy, dia pon nak beli jgk durian crepe (kan dah kate). sy share sini spy lebih ramai tau mane nak dapatkan durian crepe yg sgt yummy ni!

Q: dieha. durian crepe tu sedapnya, beli kat KB eh. kat mane ye? sy kat KB. nak tau harganye skali. TQ. ~ source link

sy beli kat Airport KB. gerai dia opposite Hot & Roll.

1 box tu, mcm awak tgk dlm gambar ade 6 biji durian crepe. 1 box = RM 18. mahal jgk. tp sbb kempunan punye pasal, sy beli jela. :-s

nak beli sebiji2 pon boleh jgk, RM 3.90 sebiji. kalo beli dalam box, RM 3 sebiji.

rase dia sedap. ade baki 2 ketul bawak naik flight. sib baik tak bau 1 plane. wahahah. mak sy boleh terlupe sy beli durian crepe, dia dok complain, "ape la bau mcm gas bocor ni". sy ckp la.. "kan beli durian crepe td". ekeke. dia plak dok sebelah beg plastic durian crepe.

....

anyway, awak boleh check kat sini, kot kot lg murah. dia jual kat tesco kalo tak silap sy. sy check FB dia, dia mention 1 box RM 10 (6 pcs), same size mcm durian crepe yg terjual kat Airport KB.
https://www.facebook.com/cupcakekotabharu2

org lain yg berminat nak beli durian crepe tp dok kat negeri lain, boleh refer pd list kat sini. Cik Min rajin listkan seme penjual durian crepe kat seluruh m'sia ni.
http://cikmin.com/2012/11/senarai-pembuat-durian-crepe-semenanjung-malaysiasabahsarawak/

utk area gombak, leh beli kat org ni. dia jual 1 box = RM 10. ade 4 ketul pjg2, same bekas mcm saya beli kat KB tu.
http://irmadilondon.blogspot.com

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...