Saturday, April 6, 2013

D' Kuale Steamboat @ Taman Cemerlang

Alamat:
No. 15, Jalan TC 2A/1
Taman Cemerlang,
53000 Taman Melati,
Kuala Lumpur

Operation Hours : 4.00 pm - 12.00 midnight

Tel : 013-2910893 / 03-41087970

Facebook : https://www.facebook.com/DkualeSteamboat

...

Harga untuk Steamboat Buffet : RM 27 untuk seorang dewasa








Saya nak complain sket. hahaha.

1. Setting kat freezer tu kena tinggikan sket. sebab mase nak amik bahan-bahan mentah, especially yg mcm daging, ayam, udang, sotong.. semuanya beku yg teramat sampai melekat antara sama lain, taleh nak korek dah. Nasib baik tade org lain. So bila kiteorg bagitau, derang amik la sket 1 pinggan bahan mentah yg fresh-fresh punye, yg tak frozen. ice cream pon beku yg teramat. Kene scoop gune 2 tgn itu pon tak banyak yg berjaya kita korekkan. saya dok tergelak2 sbb kene guna seluruh tenaga semata2 nak korek ice cream. :))

2. kat sini, yg bagus nye ade grill dan steamboat. cume, steamboat + grill ni pakai gas. disbbkan nak panaskan bekas steamboat tu dgn nyalaan api, so slow sket. bila ade kipas, angin tiup api kat bwh, last2 api tu tak besar mane, 1/2 je yg panas, 1/2 lg tak panas. so mcm slow sket bila nak masak2 ni. perut lapar, kene tunggu mknn masak dulu. uhukk.

...

Peta Lokasi


View D'Kuale Steamboat in a larger map

Labels: , , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...