Saturday, April 6, 2013

Pulau Ketam Village Steamboat @ KL Festival City

Alamat:
G17 & AG17,
67, Jalan Taman Ibu Kota,
Taman Danau Kota,
53300 Setapak,
Kuala Lumpur.

GPS COORDINATE: Latitude 3.203525 / Longitude 101.722066

...

Snap 1 gambar je. sbb kene jd tukang masak.



Entrance utk masuk kedai ni tersgt la kecik. tp jgn tertipu. luas area kat dlm tu.

Okay, kat sini, yg lain nye, dia tak caj per person, tp ikut pd set yg kite order. Bagi saya, cara ni lg elok utk steamboat, sbb tak semua org larat nak mkn byk2. yg jenis perut taleh muat byk, kalo join steamboat buffet tu agak brp berbaloi la. ini kalo ade set2 ni, dan pilih ape yg kite nak, at least leh kongsi ramai2. harga pon of coz la lebih murah, sbb bukan kire ikut per person, tp ikut set yg kite pilih. :P

Mase kiteorg pg ni, kiteorg order Double Combo Value Set (RM 39.30), utk makan 3 org. Set ni datang dgn 2 sup, so boleh pilih samada nak sup tomyam atau sup ayam. since mmg boleh pilih 2, so kiteorg amik 1 sup tomyam dan 1 sup ayam.

Ada juga order bbrp lauk tambahan: bamboo fish paste, mussel dan lamb slices. Air plak, kami bertiga order Hot Chinese Tea.

In term of masak memasak ni, senang la, sbb senang nak control heat nak kuat mana. lagipon, steamboat ni pakai electric, leh setkan, samada nak simmer atau nak boil, etc. Makanan memang cepat masak.

Anyway, rata2 saya tgk org lain, bila dtg sini, akan order 1 set utk sorang mkn, erkk! ade nmpk 1 meja 6 org sekwn, mmg order 6 set la. penuh meja derang. fulamak byk nye mkn. kagum saya. Kalo saya mesti nak kene kongsi at least dgn 2 org untuk habiskan 1 set. Even yg Double set ni pon, kami 3.5 org pon agak struggle nak habiskan . ade budak kecik sorang, kire setengah la kan?

...

Peta Lokasi

View KL Festival City in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...