Saturday, June 29, 2013

Orchid Bistro @ AEON Big Wangsa Maju

Alamat:
Orchid Bistro
AEON Big Wangsa Maju
(previously known as Carrefour)
53300 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan, Malaysia.

...

Restoran ni restoran baru, ganti Rasamas. Since tak penah lg try, saya pon ajak mak mkn lunch kat sini. :P

Saya mintak maap siap-siap. Kualiti gambar agak kureng, disebabkan saya guna handphone camera aje. Bukak-bukak beg, baru teringat terlupe nak masukkan digital camera. Hmm. :(


^
Sebahagian menu di dinding restoran.


^
Ruangan dalam restoran


^
Mak dan saya, 2-2 nak air jus. Saya punye yg kiri, mak punye yg kanan.
Juicy Fresh (Watermelon + Carrot + Orange)
Apple Grass (Apple + Celery + Honeydew)


^
Ini mak punye...
White Rice with Lemon chicken and Fried Egg


^
Ini yg saya order...
Fried Chicken Chip served with french fries
Choice of sauce : Black Pepper / Mushroom


My Comments:
Saya suka bila sauce diletakkan dalam mangkuk. Tade la chicken chop tu jadi soggy. biar customer tu sendiri pilih samada nak curah atas ayam ataupon nak cicah cebisan ayam dengan  sos dalam mangkuk. korang suka makan macammane?. :P

Overall, rase makanan sedap. Chicken Chop saya, bahagian dalam juicy, luar crispy, masak betul la. Air pon sedap. Cuma lemon chicken, mak complain manis sgt. IMO, lemon chicken mak, agak kering. kene lebihkan sket kuahnya, sebab mak pon dah start curi mushroom sauce saya. hahaha. bab rasa lemon chicken, 'lemon' tu kene lebih, sebab kurang rase masamnya, pestu kena kurangkan gula/honey, supaya tak terlalu manis. ehehe. :D

Kalo saya datang makan kat sini lagi, saya nak cuba Cantonese Fried Kuey Teow ataupon Yong Chow Fried Rice. Air kat sini pon banyak yang menarik.

Kalo korang nak tengok menunya, boleh click kat blog Lurve Nuqman. tapi harap tak refer pada harga dalam menu tu, sbb Chicken Chop saya pon, sepatutnya RM 10.90, bukan RM 9.90. harga lame la kot, harga tahun 2012. :P

...

Peta Lokasi

View Wangsa Maju in a larger map

Labels: , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...