Saturday, October 26, 2013

Restoran Adam Lai @ Prima Sri Gombak

Alamat:
No. 93A, Jalan Prima SG3/2,
Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor.

Tel: 03-6181 1137

Waktu beroperasi: Isnin hingga Ahad (11:00 am - 11:00 pm)

E-mail: restoranadamlai@gmail.com

Blog: http://restoranadamlai.blogspot.com

...







Lemon Chicken (small - RM 16)
Buttered Prawn (small - RM 22)
Sizzling Taufu (small - RM 12)
Baby Kailan Sos Tiram (small - RM 12)
Sotong Goreng Rangup (small - RM 16)
Chinese Tea (pot - RM 6)
Total = RM 80

...

Komen ikhlas dari saya:
- Servis dia memang takde masalah. Laju.
- Malangnya, makanannya biasa-biasa aje. Tatau la kenapa, bila makan tu rase sejuk aje. Tak masak fresh ke? Even yang Sizzling Taufu, tak berasap pon bila sampai, tapi at least yang sizzling, ade la rase suam suam sket. Tapi yang lain semua sampai-sampai sejuk aje. huhuhu. So kurang umph bila makan. Saya ni kalo nak makan pape, suka panas-panas.
- Based on taste, so-so, tade ape nak di banggakan sangat. Saya penah rasa yang lebih sedap. Cth, restoran chinese muslim yang makanan dia sedap : Restoran Istana Bambu, Restoran De TemplerRestoran Hj Sharin Low dan Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant.
- Dalam banyak-banyak dish yang diorder, yang menjadi penyelamat adalah : Buttered Prawn dan Lemon Chicken. Akak cakap, selain 2 dish yang saya mention tadi, dia suka Sizzling Taufu jugak.
- Sotong Goreng Rangup agak mengecewakan. Sotong dia potong tersangat la halus. Ketebalan hirisan sotong kurang dari 0.25 cm. Boleh bayang ke tak halus mane sotong tu? Hahaha. Tepungnye tebal. Tak balance langsung. Dah la saya yang order sotong tu. Tapi abis jugak la. Akak saya yang prabis kan. Saya makan 1 piece aje. Hahaha.
- Dari segi harga, memang mahal la (refer atas tadi). Tak padan dengan rasanya. Eventho dari segi portion tu boleh tahan banyak, tapi sebab, rase dia tak sedap mana pon, macam tak berbaloi aje nak spend RM 80, untuk 4 orang dewasa + 2 kanak-kanak makan.

Actually kiteorg makan kat sini pon, sebab ayah yang bawak. Sebelum ni dia makan dengan jiran tetangga, katanya memang sedaplah. Mungkin lauk yang kite order tu bukan the best dish kot. :-s

Tengah-tengah dok makan tu, saya tanya mak, "Sedap ke?". Mak mase tu lapar kot. Dia jawab, "Boleh lah". Tapi saya buat muka, kire tak sedap la, tade la tak sedap langsung sampai taleh telan, cume macam tak berapa nak enjoy sangat bila makan tu. Nak abiskan pon dah ala-ala terpaksa aje. Ayah terdengar,"Huh? Tak sedap?". Hahaha.

Nak tau makanan sesuatu restoran tu sedap ke tak, boleh check dari balance nasi yang tertinggal dalam plate saya. kalo licin, tade nasi langsung kelihatan, sebutir nasi pon takde, makna sedap sangat la. Saya memang jenis tak membazir. tapi kali ni, memang tinggal separuh dari ape yang derang letak. so saya makan dalam 1/2 mangkuk nasi aje, atas reason lauk tak berapa menyelerakan.

Anak buah saya, Pika tanya, "Aik, nape nasi Cheesue tak abis?". Heran kot, sebab selalunya pinggan saya la yang paling licin. Saya saje-saje bagi alasan,"Cheesue diet". Pika tanya lagi, "Diet tu ape?". Aduhai banyak tanye plak. Huhuhu. Sebenarnya bukan case diet, tapi kes lauk tak berjaya membangkitkan appetite saya. Kalo lauk sedap, 1 pinggan nasi pon saya boleh abiskan. :P

Will I come again? Probably not. Since tak berapa best, saya tak letak la peta lokasi. Kalo korang nak try jugak, silakan. Mungkin saya datang wrong timing kot.

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...