Saturday, October 26, 2013

Restoran Hj Sharin Low @ Bukit Antarabangsa, Ampang

Alamat:
No 1, Lorong Wangsa 5A,
Taman Bukit Jaya, Bukit Antarabangsa
68000 Ampang, Kuala Lumpur

Operating Hours:
Mon - Thu: 11:00 am - 11:00 pm
Fri: 4:00 pm - 11:00 pm
Sat - Sun: 11:00 am - 11:00 pm

Phone : +603-4106 6678, +6012-685 4101 , +6012-373 1999
Email: hjsharinlow@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/HjSharinLow

About Hj Sharin Low Seafood Restaurant
A Chinese Muslim Restaurant serving authentic Chinese cuisine Our specialties are: Roast Duck, Taufu Mukmin, Emerald Fish imported from Norway, Champion Chicken, Salted Egg Crab, Salted Egg Prawn, Peanut Butter Cream

...

Ini kisah lama sebenarnya, 1st time makan 31 December 2011, dan 2nd time makan sini 31 March 2012. :D

Takpe la yer, eventho kisah 1-2 tahun lepas, asalkan update. hahaha. Sebelum ni update dalam food diary aje. tapi rasanya better update elok-elok dalam ni la, teratur sket. Gambar pon ada extra. Nak tengok menu dan senarai harga, sila click pada Facebook Hj Sharin Low.

Anyway, yang saya letak * tu saya recommend korang order. Erm macam semua aje saya * kan. Hahah.

...

Date: 31 December 2011

Keluar makan sempena New Year la kot. 1st time makan kat Restoran Hj Sharin Low kat Bukit Antarabangsa. sedap weh lauk2 nye.

Saya dok sebelah ryan, so kene babysit dia la. sib baik tak buat perangai. so sambil amik lauk untuk diri sendiri, amik utk ryan skali dengan harapan dia puas hati la dengan selection lauk yg saya dah bg. button mushroom dia tak suke. aritu elok je makan. aihh, budak2 ni asyik bertukar selera. lala pedas plak, saya bagi 1 utk test boleh makan ke tak, dia bagi balik selepas dok hisap cengkerang lala tu. itik dia makan lak. tapi saya bagitau lauk tu ayam. takut dia tak makan plak kalo dah tau sebenarnya itik. hahaha. udang dia telan 2. kene buang kulit baru dia makan. org lain makan skali dengan kulit skali, sebab sayang ade coating nestum kat udang tu, tersangat la sedap. sapa sangka, nestum coated udang sangat menyelerakan!

nama-nama lauk tu, ada yang saya bantai aje, tukang ordernye abg + akak ipar. so kurang pasti la nama sebenar lauk. wahaha. telan jela kan. nak snap 1-1 lauk pon dah malas dah. nak ngup aje. tgn pon kotor, susah nak snap gambar.

What we ordered?
- White Rice
- Sup Cendawan
- Sotong Goreng Tepung*
- Lala Masam Manis
- Lemon Chicken*
- Ikan Masak Masam Manis*
- Sayur Cendawan
- Roast Duck
- Udang Nestum Butter*
- Ketam Telur Masin*








...

Date: 31 March 2012

Birthday mummy semlm. Today, celebrate happy birthday mummy kat Hj Sharin Low Seafood Restaurant. dah 2 kali dah mkn kat situ. Terlajak order, so byk yg kene tapau. Hohoho. Kali ni saya sempat snap gambar makanan sebelum makan. siap ada gambar close up lagi. :P

Chinese Pancake sangat sedap! Lauk pauk semua sedap. No complains!

What we ordered?
- White Rice
- Udang Telur Masin*
- Ayam Lemon*
- Ayam Ying Yong*
- Mukmin Tofu Goreng*
- Sotong Butter*
- Daging Hot Plate*
- Baby Kailan Ikan Masin
- Kangkung Belacan*
- Lala Masam Manis
- Telur Goreng
- Chinese Pancake (a.k.a Peanut Butter Cream) *












...

Peta Lokasi

View Hj Sharin Low Seafood Restaurant in a larger map

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...