Sunday, December 1, 2013

Texas Chicken @ Sri Gombak, Batu Caves

Alamat:
No. 1, Jalan SG 1/3, Seri Gombak,
68100 Batu Caves, Selangor

Telephone: +603 6181 1319

Operation Hours: 9.00am to 12.00am (Monday to Sunday)

Official Website: www.texaschickenmalaysia.com

Facebook Fanpage: www.facebook.com/TexasChickenMalaysia

...

Akhirnya, berjaya jugak pujuk mummy dan daddy makan sini! Yeayy!

Sebelum ni sempat rasa Honey Butter Biscuit saje, pemberian akak. Hoho. Ni dapat makan fresh-fresh.

Okay sampai-sampai tu, masuk queue, decide nak order 3 set 2 pieces Chicken Combo 2 ketul ayam, 1 small tub coleslaw, 1 small tub mash potato, 1 ketul Honey Butter Biscuit dan 1 regular soft drink). Pestu, kiteorg order extra Chocolate Volcano. Yum yum! Sama macam KFC, boleh pilih nak OR (original) chicken ataupon Spicy. Since 1st time makan sini, kite try yang Original dulu la. :P

Kat sini, air soft drink adalah refillable, boleh isi banyak-banyak kali dan kene refill sendiri la. So derang bagi cup kosong, korang pandai-pandai la isi sendiri ye. Jangan tamak sudah. Saya datang aritu, ramai yang tamak, sampai tumpah. Membazir aje. Nasib baik dia tak caj, kire bayar skali aje, leh la nak refill banyak-banyak kali, so tade la sedih sangat. Ramai jugak masa nak balik tu, pegi refill lagi, tapau air. Hahaha. Ni la orang Malaysia. :))

Pestu sorang ni, tamak amik sos banyak-banyak. Ni kes pemalas tamo ulang alik la. 1 tapak tangan dia, dia nak balance pegang 4 bekas berisi sos. Hahah. Kesudahannya, dari 4 tu, jatuh 1 bekas.. sket lagi nak kena saya. Saya masa tu tengah refill air. Kalo takat 1 atau 2 sos tu letak kat tapak tangan, logik la. Ni tangan punye la kecik, berangan nak pegang 4 trus. Wahaha. Aduhai manusia.

Ni tip saya, kalo korang ni jenis perlukan sos yang banyak untuk makan dengan ayam, tayah pump sos dalam bekas kecik-kecik tu. Korang bawak aje trus, paper plate yang dah berisi ayam dan biscuit, korang letak aje sos tomato/cili dalam tu, sebelah ayam korang. Leh letak banyak terus. Dah abih, bawak la lagi paper plate tu dan pump lagi sos dalam tu. Lebih selamat. Saya mention bende ni kat ayah, ayah jwb, "Ye tak ye jugak". Hahaha.

...


^
Ini dia rupa 2 pieces Chicken Combo.


^
Chocolate Volcano.


^
Ni air refillable - Heaven & Earth Ice Lemon Tea


^
... dan receiptnya.

Komen saya:
- rase ayamnya, juicy, tak kering macam Popeye's. dia lain la rasa dari KFC dan McD punya ayam. payah la nak explain. korang cuba la. IMO, bila makan ayam ni, tak plak rase muak.
- penambah selera adalah honey butter biscuit, memang sedap. kalo korang beli yang ni saje pon kenyang ni. ehehe. semestinya biscuit Texas Chicken lebih sedap dari Popeye'sPopeye's punye biscuit kering.
- mash potato, biasa-biasa aje, tak dibanjiri dengan gravy.
- coleslaw lain sket dari KFC punya. nampak lagi 'hijau', dan tak banyak sangat mayo, so bagus. tak cepat muak.
- chocolate volcano plak, kek panas, ice cream sejuk.. memang best.
- masa kiteorg sampai tu, queue blom panjang lagi. mase tu sebelum kul 8 malam. lepas 8 malam tu, baru orang start datang, makin panjang queue, almost sampai ke pintu. siang, dengar citer, memang panjang, sampai luar pintu orang queue jugak. :-s
- Next time, mungkin nak try Mexicana Burger ataupon Tex Wrap, dan shortcakes.

Komen mak ayah:
- bila ditanya, "bila boleh datang lagi?" mak jawab, dalam 2-3 bulan kot. maknanya sedap la tu. hahah. ade harapan nak datang lagi.
- ayah cakap, "sedap" dan "kenyang jugak". besenya takat 2 ketul ayam tak cukup, tapi kali ni, penuh plak perutnya. ehehe. mungkin sebab telan mak punya biscuit kot. ayam mak pon dia abiskan.
- beselah orang-orang tua bab fast food ni tak suka sangat, tapi Texas Chicken berjaya menambat hati derang. :P

...

Saya share menu yang disnap oleh blog Sky Tech. Nak bace review dia, boleh terus ke link yang bagi tadi. nak click untuk enlarge boleh, tapi rasenya masih jugak tak jelas kalo nak bace harganya. :P



Refillable Drinks
- Coca Cola
- Coca Cola Light
- Sprite
- Fanta Grape
- Heaven & Earth Ice Lemon Tea

Alhamdulilah ade Ice Lemon Tea. Kalo tidak mati akal jugak nak refill air ape. Saya taleh minum air carbonated. Anyway, air lain ade, cuma taleh refill la. refer bawah.

Non-refillable Drinks
- Iced Milo
- A&W Root Beer
- Heaven & Earth Green Tea
- Hot Tea/Nescafe/Milo

Set Menu

1) 2 pcs Chicken Combo
- 2 pcs Chicken
- 1 regular coleslaw
- 1 regular mash potato
- 1 pc biscuit
- 1 regular/large soft drink

2) 3 pcs Chicken Combo
- 3 pcs Chicken
- 1 regular coleslaw
- 1 regular mash potato
- 1 pc biscuit
- 1 regular/large soft drink

3) Texas Sampler
- 1 pc Chicken
- 1 pc Chicken Tender
- 1 pc Winglets
- 1 regular coleslaw
- 1 regular mash potato
- 1 pc biscuit
- 1 regular/large soft drink

4) 3 pcs Tenders
- 3 pcs Chicken Tender
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink
- 1 choice of sauce

5) 3 pcs Nuggets
- 3 pcs Nuggets
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink
- 1 choice of sauce

6) Classic Burger
- 1 Classic burger
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink

7) Spicy Tex Supreme Burger
- 1 Spicy Tex Supreme burger
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink

8) Mexicana
- 1 Mexicanaburger
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink

9) Tender Wrap
- 1 Tender Wrap
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink

10) Tex Wrap
- 1 Tex Wrap
- 1 regular/large fries
- 1 regular/large soft drink

Snacks
- Spicy Winglets
- Tenders
- Nuggets

Sides
- Honey Butter Biscuits
- Fries
- Mashed Potatoes
- Coleslaw

Desserts
- Shortcakes (Chocolate/Strawberry)
- Chocolate Volcano
- Sundae Chocolate/Strawberry)
- Ice Cream Cone
- Ice Cream Float

Kids Fun Combo
* includes mash potatoes + iced milo
- 1 pc chicken
- 4 pcs nuggets
- 1 pc tenders

...

Peta Lokasi

View 1 Jalan SG 1/3 in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...