Sunday, January 12, 2014

Sakura Kristal Cafe @ KL Festival City

Alamat:
Ground Floor, Lot G21 & AG21,
KL Festival City,
67, Jalan Taman Ibu Kota,
Taman Danau Kota, Setapak,
53300, Kuala Lumpur.

Phone Num: 03-4131 6097

Website: http://www.sakurakristal.com
Facebook: https://www.facebook.com/sakurakristal

...

Semlm pusing-pusing KL Festival City, memang tak planning nak makan kat mana. So jalan ke depan sket, nampak la Sakura Kristal. 1st time makan sini. Daddy mula-mula nak makan western, tapi lepas saya bagi cadangan order nasi putih + lauk pauk, mummy dan daddy pon setuju je. Ehehe.

Ini beberapa photo ambience interior Sakura Kristal...





Gambar atas ni, eheheh. selalu macam ni lah kalo makan luar dengan derang. Dua-dua sibuk dengan handphone masing-masing. Dah la dua-dua sebelah tangan kat skrin handphone, sebelah lagi dok pangku kepala. Mirror effect ni. Hahaha. Saya plak, melopong jela, tengok derang, takpon tengok keadaan sekeliling. Handphone saya takkan keluar dari bag sepanjang waktu makan. Pet peeves saya, bila keluar dengan orang, orang tu sibuk dengan handphone, memang anti sangat. Ni mak bapak sendiri buat. Hahah.

At 1st kiteorg order, lauk Deep Fried Sweet & Sour Fish, tapi ikan abis stok, so kene pilih lauk lain. Pilih Beef Strip with Spring Onion and Ginger.


^
Air yang diorder:
- Hot Barley
- Hot Chinese Tea
- Iced Lemon Honey (R)

Oh ya, nak kene sebut jugak ni. Kat Sakura Kristal, air juice ada 2 size : Regular atau Large. Kalo pilih Large, akan datang dalam mug yang sangat la besar. Zaman dulu boleh la nak telan air banyak-banyak, skang ni takpela, regular saja pon dah cukup. Saya focus lebihkan minum plain water. :P


^
Crispy Mango Chicken

Hmmm. Punya la banyak portion Mango Chicken ni. Memang kene makan ramai-ramai la. Bayangkan kalo order untuk sorang makan. Jenuh nak abiskan. 1st thing yang terkeluar dari mulut masing-masing, "Boleh abis ke ni?". Saya jawab, "Kalo tak abis, tapau je". Tapi licin, tade 1 bende pon tertinggal. :))

Ayamnya rangup dan terasa manis mangonya.


^
Beef Strip with Spring Onion and Ginger

Sedap, lembut dagingnya. Cuma kuah dia tu, macam terlampau banyak aje. Daging tu seolah-olah tengah berenang dalam kuah. Kena balancekan sket, kuantiti lauk dengan kuah. Lauk dah abis, dalam pinggan masih tinggal kuah banyak. Bila jadi macam tu, macam 1 kewajipan aje nak kene hirup kuah dalam pinggan tu, sebab pinggan blom licin. :))


^
Sizzling Beancurd with Mixed Vegetables

Ni pon same jugak, kuah terlebih banyak. Tapi bab rasa no complains la, sedap. Suka sebab ade snap peas. :P


^
1 bowl of rice

...

Plain rice x 3 : RM 6
Sizzling Beancurd with Mixed Vegetables : RM 14
Mango Chicken : RM 18
Beef Strip with Spring Onion and Ginger : RM 18
Hot Barley : RM 4
Hot Chinese Tea : RM 2
Iced Lemon Honey (R) : RM 5
+ service charge : RM 6.70
+ gov tax 6% : RM 4.02
- RM 0.02 (rounded)
TOTAL = RM 77.70

Jap.. nasi 1 bowl tu RM 2? Errrrrr...

...

Peta Lokasi

View KL Festival City in a larger map

Labels: , , , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...