Saturday, June 21, 2014

Qing Fang Noodle House @ Platinum Walk, Setapak

Alamat:
No. 19 & 20, Platinum Walk,
No. 2, Jalan Langkawi,
Danau Kota, Setapak,
53300 Kuala Lumpur.

Operation House: Mon - Sun: 11:00 am - 12:00 am

Landmark:
Next to Tutti Frutti
Directly in front of Jalan Taman Ibu Kota

Official FB page: Qing Fang Noodle House

Qing Fang(清芳) meaning Halal and Tasty which representing the Traditional Chinese Cuisine Handmade Ramen (手工拉面)original from China.

....

1st visit kiteorg kat sini. Kalo nak bace review saya yang kedua boleh klik sini.







^
Apple Juice = RM 4.50
Carrot Juice = RM 4.50
Honey Lemon = RM 3.80
Milo = RM 2.50
Plain Water = RM 0.50


^
Cashew Chicken = RM 22


^
Fried Squid = RM 26


^
White Rice = RM 1.50


^
Vegetable Tofu Soup = RM 12


TOTAL: RM 80.30

....

Walaupon nama kedai ni - Noodle House, dia serve makanan lain jugak selain dari noodle. So jangan risau, pilihan makanan kat sini.. sangat banyak. :P

Saya summarizekan isi kandungan menunya kat sini
- pelbagai jenis ramen
- appetizers
- main course (lauk pauk: seafood, ayam, daging, sayuran)
- soup
- rice & noodles (goreng-goreng)
- 7 types of herbal and flower tea
- combo meals
- fruit juices
- assorted hot and cold drinks

yg fried squid tu sebenarnya silap order. kat sini, konsep nak order, kene isi order form dengan nombor dish yang kita mau, macam Oldtown la ni. saya plak sibuk snap gambar, so serahkan tugas mengorder tu pada ayah dan mak jela. agaknya ayah saya silap tulis nombor kot, datang dish yang silap. ehehehe. sib baik fried squid ni sedap. sotong dia seketul-seketul, puas hati makan. batter tak tebal mana, nicely coated.

cashew chicken, masa sampai-sampai tu, macam.. WAHHH.. banyaknya, boleh abis ke ni? memang kene makan ramai-ramai ni. kalo tak, memang tak mampu nak abiskan. :P

vegetable tofu soup tu kiteorg order sebab lauk lain tade kuah mana. soup ada 2 size, small dan large. small RM 12, dan large RM 18-20. datang dalam bowl yang besar. dalam gambar tu, saya snap mangkuk saya. tak sempat nak snap yang bowl besar, sebab sedar2, dah tinggal suku aje, sayur dan tofu licin, tinggal sup saje. macam tak sesuai plak nak snap bowl yang hampir kosong. :P

....

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...