Saturday, June 28, 2014

Restoran Qasar Saba @ Medan Idaman, Setapak

Alamat:
Restoran Qasar Saba
No. 2, Jalan Jernai,
Medan Idaman, Setapak,
53100 Kuala Lumpur.

Tel Num:
018 - 240 5541
03 - 4031 9911

....

Ini kali ke-3 saya makan kat sini, tapi sebelum ni tak penah share review dalam blog ni. FYI, last visit = October 2013. Jarang-jarang sangatlah nak datang makan sini.

Meh kite tengok ada perubahan ke tak.


^
Ini rupa dalam restoran.


^
Menunggu makanan tiba.


^
Hot Lemon Tea = RM 3

Kena letak gula sendiri. Tea dia pahit sket. Tak sesedap Hot Lemon Tea Khan Baba. Khan Baba punya gelas besar.. ni kecik aje. :P


^
Chicken Mandy = RM 17

Wah wah... mak cakap, carrot kat tepi tu, ala-ala kepak ayam gitu. Tatau la derang gigih decorate sebab perasan saya dok snap2. :P


^
Arabic Salad = RM 7

Cantik sungguh saladnya. Penah order salad sebelum ni, tak penah decorate cantik macam ni. :P


^
Ini condiments untuk Chicken Mandy : Chilli Sauce dan Gravy.


^
Oqda Lamb = RM 14 (inclusive with bread)


^
My plate


^
The bill!


TOTAL: RM 47

....

MY REVIEW:

Memang banyak improvement. Kali ni presentation lebih bagus berbanding visit sebelum2 ni. Nampak la presentable sket. Sebelum ni rasa macam cincai, dan makanan pon rasa dry aje. Jujur la saya cakap..

Visit kali ni, makanan tak dry. Roti dia lembut. Oqda Lamb ni, sampai ke sudah masih berasap (panas), heran betul, lame dia boleh sustain heat. Saya dok cubit2 dengan roti, tetibe nampak berasap lagi. Padahal dah 1/2 jam dok makan.

Chicken Mandy tinggal 1/2 tak bersentuh. Bukan sebab tak sedap, tapi dah tak muat perut. So tapau jela. Chicken Mandy tu boleh pilih samada nak half chicken ataupon quarter chicken. Kiteorg perasan sangat boleh abis half, tengoklah, separuh pon tak abis. Hahahahah. Kalo amik quarter licin kot.

Overall quite okay la. Better than before. :D

....

Peta Lokasi

View Medan Idaman in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...