Monday, September 1, 2014

Restoran Thaqwa @ Taman Sri Gombak

Alamat:
Jalan SG 3/1,
Taman Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor

...

1st time makan sini. Biasa kalo datang waktu tengahari, kiteorg makan nasi campur kat seberang jalan - Sri Ayu Seafood. Kali ni kiteorg datang malam, so try makan kat kedai mamak plak.


^
updated on 14 April 2015: saya lalu sempat lah snap gambar kedai ni. dia betul-betul kat bucu deretan kedai.



^
Saya order Char Kuey Teow. Punyalah basah tu. Jangan terkejut, ade banyak udang yang tersorok. Sekali tengok macam takde je kan. Tapi sebenarnya ade. Aritu saya ada kira berapa ekor, tapi sebab lambat sangat update review dalam blog, lupa dah berapa ekor. Dalam 4-5 ekor kot. :P


^
Ayah order Naan biasa + tandoori chicken. Mak order Mee Goreng Mamak. Yang tengah tu Nasi Lemak, buat makan ramai-ramai.


^
Yang saya perasan kat sini, ade banyak bekas makanan kat atas meja. Ada samosa, vadai dan kuih india yang lain. Yang samosa pon ada 3 jenis - ayam, daging dan sayur. Saya try yang ayam.. sedap! memang rasa la rempah-rempahnya. Mula-mula amik 1 samosa buat kongsi 3 orang. Pestu bila dah abis makan char kuey teow, saya amik lagi 1 ketul, makan sorang-sorang. Oops!


^
Ni gambar close up Samosa Ayam. :P

...

Peta Lokasi

View Taman Sri Gombak in a larger map

Labels: , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...