Sunday, January 11, 2015

Rice To Wednesday @ Platinum Walk, Setapak

Alamat:
Rice To Wednesday
67-0 (Ground Floor), Blok E, Platinum Walk,
No. 2 Jalan Langkawi, Danau Kota,
53300 Kuala Lumpur.

Contact Num: 019-339 0664 / 019-339 0646

Waktu Operasi: 11 am - 5.30 pm (buka setiap hari kecuali Jumaat)

Facebook Fanpage: Rice To Wednesday

Speciality: Nasi Kerabu

Attention: aritu (bulan april) saya lalu, tgk2 kedai ni dah ade signboard lain. SMOK ke apetah. jual sandwiches dan pasta. nnt sy tanye tuan kedai. hrp dia jwb la.

...

Tahun 2014, saya ada terbace 1 'joke' ni ada orang share kat FB.

Ali: Kau makan apa tu?
Abu: Aku makan RICE TO WEDNESDAY.
Ali: Makanan apa tu?
Abu: Ala, takkan tak tahu. NASI KERABU!
Ali: Apa ke bangang sangat BI kau tu?


get it?
Rice to Wednesday.
Nasi ke Rabu.

Masa bace bende tu, tak fikir ape la. Tapi selepas 2nd time makan kat Nasi Kak Wok, dalam bulan November, baru perasan ada restoran baru - Rice to Wednesday ni la. I can't believe it actually exist?

I mean, kedai jual nasi kerabu tu memang la biasa tengok, tapi penggunaan phrase - Rice to Wednesday, nama makanan telah di direct translate ke English, tak pernah dibuat orang lagi.

Anyway, Rice to Wednesday terletak di sebelah Restoran Periuk Belanga dan menghadap Flaming Steamboat. 1 row dengan Nasi Kak Wok dan Hayaki Kopitiam.

Kalau parking kat basement sila parking dekat Blok E. bila kuar dari area lif tu, belok kanan. Rice to Wednesday belah kanan, almost paling hujung la. Nasi Kak Wok plak belah kiri, paling hujung.

Deko belah dalam restoran memang comel la. Kombinasi warna teal + orange + putih. Rasa nyaman aje. Tapi belah luar, merah + hitam plak, maybe sebab kat luar tu.. dah dicat dengan warna merah, taleh nak buat ape kot.. lagi-lagi sebelah ada Restoran Periuk Belanga, restoran tu memang merah abis. Hahaha.

Korang tengok jela gambarnya.









Sampai-sampai tu jangan duduk terus, kene order dulu kat kaunter. Mak order Nasi Kerabu + Daging Bakar. Saya ni pandang kat menu, nampak Chicken Chop, dah la RM 5 je! Biar benar? So tanya la ada ke Chicken Chop? Tade plak. Hmm. Takpela. Saya pon pilih la Nasi Kerabu + Ayam Percik.


^
My order: Nasi Kerabu + Ayam Percik


^
Mum's: Nasi Kerabu + Daging Bakar

Komen:
. Memandangkan, mak saya ni memang peminat nasi kerabu yang tegar, saya tanya mak, "Sedap ke nasi kerabu tu?" Mak cakap sedap, lagi sedap dari nasi kerabu yang mak beli pagi-pagi untuk breakfast. Nasi Kerabu yang selalu mak beli pagi-pagi tade sambal tumis. Yang ni ada.
. Saya pon, kalo makan nasi kerabu suka la ada kuah sket. Kalo tade sambal tumis, memang kering sangat, leh tercekik.
. Memang sedap la nasi kerabu tu.. cuma sejuk je. Ehehe. Dia tak serve panas-panas.
. Nasi kerabu dia warna kuning, bukan warna biru/purple yang biasa kita tengok tu.
. Hopefully, next time kiteorg datang, ada la western food. Saya nak try. :D

...

Menu List
* take note: kalo ada perubahan harga (in the future), saya takkan ubah ikut harga terkini.

a) Nasi Kerabu
- Biasa : RM 3.50
- Ikan tepung : RM 5.50
- Ayam Percik : 6.50
- Daging bakar : RM 7

b) Nasi Putih
- Gulai Kawah
- Ayam Kampung Goreng
- Ayam Goreng Berempah

c) Western Food
- Chicken Chop : RM 5
- Fries : RM 4
- Meatballs : RM 6.50
- Salad : RM 5

...

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...