Sunday, September 13, 2015

Restoran Jombali @ Aeon Big Wangsa Maju

Alamat:
AEON Big Wangsa Maju
(previously known as Carrefour)
53300 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan, Malaysia.

New Location: between Daiso and Mr Teppanyaki

Official Website: www.jombali.com.my

...


^
This photo is courtesy of www.nctech.com.my

2nd Visit: 12 Sept 2015
pls scroll down to read thru my 1st visit there.

dah lama tak pegi Aeon Big sejak renovation bermula. penah sekali pegi, lepas park kereta, nak cari jalan masuk punya la jauh, siap kena pusing dalam maze nak turun escalator. sejak tu taubat taknak pergi Aeon Big.

tapi bila dah dengar citer renovation dah siap, kedai dah bukak semula, kiteorg pon datang la shopping kat sana. memang banyak yang berubah. dulu, lokasi lama Restoran Jombali ni dekat area tengah kan? Skang dah kat hujung, belah lokasi foodcourt lama. foodcourt dah pindah kat 2nd floor, sama tingkat dengan parking. area foodcourt yang lama dah diganti dengan daiso. rasanya jombali ni sebahagian dari foodcourt jugak, sebab sebelah dia mr teppanyaki. tatau la mr teppanyaki tu berganjak 1 lot. tatau la. pening dok pk. sebab memang payah nak cam. sib baik tak sesat. :P

papehal, cantik la rupe aeon big wangsa maju yang baru! nampak la classy sket berbanding dulu. :P

anyway, lepas grocery shopping dengan mak, perut dah lapar, lalu ikut tepi dunkin donuts. nampak staff jombali ni dok lambai-lambai ajak masuk makan situ. hahaha. okla, kiteorg pon masuk aje. lagipon banyak seat yg belah depan kedai masih kosong. leh parking trolley kat tepi dan tade la duduk jauh dari trolley kiteorg.

belek-belek menu, nampak macam baru aje semua makanan. saya interested nak cuba fried rice with salted egg chicken. yup! ayam bersalut telur masin bersama nasi goreng. payah nak jumpe ni. mak plak order char kuey teow goreng basah. air plak, saya order iced honey lemon. mak pula hot lemon tea.

kiteorg lupa plak, restoran ni portion dia memang luar biasa sket size dia. hahahaha.


^
perahu berisi char kuey teow mak dah sampai. mak tersenyum tu sbb tergelak, "boleh ke abis ni?" saya plak dok panggil pinggan dia perahu. ramai jugak la customer lain yang order noodle dalam perahu ni. dan rata-rata semuanya tersengih sorang-sorang bila makanan sampai kat meja.


^
ini saya punya nasi goreng dah sampai. mak ooi. sedapnya!!!! licin saya makan. mak pon try jugak saya punya. dia pon cakap sedap.

oh anyway, mak punya char kuey teow tak abis. tinggal 1/2 perahu.. i mean 1/2 pinggan. kiteorg tapau bawak balik. :P

rase tak puas nak jelajah aeon big yg baru ni. mak tamo pusing-pusing sebab dia dah cramp kaki sebab jln jauh dalam hypermarket. hmm. takpe, lain kali boleh datang lagi.

...

1st Visit: 22 Oct 2011


Brunch arini, mkn kat Restoran Jombali. 1st time mkn kat sini, tp akak dah mkn byk kali dah, selalu dia tapau mknn la. mcm bese, sy sempat snap mknn sy aje, sbb sy kene dukung baby Hakeem kejap. mak dia (akak sy) menghilang agak lame. katenye nak withdraw duit. tp balik2 tu, nmpk ade plastic beg plak, sempat shopping baju! padan la lame benar ilang. :))

Ok so.. bwh ni mknn yg sy order. tak abis pon. 1/2 nasi goreng tu tapau bwk balik umah. sedap tu mmg sedap la. tp portion dia besar sgt. oh ya. sy order Nasi Goreng Chicken Chop dgn air 3 Layer Tea.


Mak sy order Kantonis Fried Meehoon dan Teh Tarik.
Akak order Nasi Goreng Ketam dan Soya Gula Melaka.
Makanan extra, Kaya Butter Thick Toast.

Sy sempat rase sket Kantonis Fried Meehoon tu. sedap dan byk lauk nye. mak sy pon tak abis. hahaha. last2 akak sy abiskan. itupon ade tinggal sket. ekeke.

Akak mkn licin. sy pon tak sempat nak try dia punye, sbb dah kekenyangan sgt.

yg Kaya Butter Thick Toast, sy tak sempat mkn panas2, sbb sibuk pegang baby Hakeem. so bila dah sejuk baru sy mkn. surprisingly, eventho dah tak panas, masih sedap. kalo tempat lain, bila toast dah sejuk, dah kurang sedap dah. ehehe. tp toast dia masih sedap.. masih gebu la kirenye. amount kaya yg dia letak pon agak pemurah.. tebal benar. :D

Harga2 mknn dan minuman yg diorder:-

Nasi Goreng Chicken Chop : RM 16.90
Nasi Goreng Ketam : RM 12.90
Kantonis Fried Mee Hoon : RM 10.90
Kaya Butter Thick Toast : RM 3.50
3 Layer Tea : RM 5.90
Soya Gula Melaka : RM 4.90
Teh Tarik : RM 2.90

TOTAL (without tax) : RM 57. 90 (akak yg belanja.. muahaha)
...

Peta Lokasi

View Wangsa Maju in a larger map

Labels: , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...