Monday, September 14, 2015

Restoran Kapal Terbang @ Lundang, Kota Bharu, Kelantan

Alamat:
Restoran Kapal Terbang
Exit Jalan Sultan Yahya Petra,
Lundang, Kota Bharu,
Kelantan.

Tel num: 013-3430565

Facebook Page: Restoran Kapal Terbang

Pengumuman:
Restoran ditutup sementara waktu untuk pengubahsuaian. Hari pembukaan semula akan diumumkan di FB.

...


^
This photo is courtesy of IbuAyahDamia.blogspot.my

Date Visit: 18 July 2015

masa kiteorg pergi tu, hari raya ke-3, restoran ni baru bukak 8 hari. ramai jugak yang datang makan, eventho tengah raya. semuanya pakai baju raya. kiteorg aje pakai baju biasa.

sampai2, ada valet parking. tak perlu risau la nak parking kat mana. sebab ada orang tolong parkingkan kereta. carpark kat belakang restoran. anyway, yang saya perasan, staff restoran ni memang friendly sangat2.

alkisahnya, ada 1 kereta ni, datang-datang dengan cermin tingkap pecah 1. tatau la sebab ada orang jahat pecahkan cermin ataupon terpecah sebab kena batu. tapi sampai je kereta depan restoran, orang valet dan staff restoran terus cuba bantu nak tutup tingkap kereta tu dengan plastik hitam. rasenya, tukang masak pon join in tolong sekali, sebab sorang ni pakai apron. balut guna plastik hitam dengan masking tape semua la. dah siap tu, elok-elok hujan lebat. :P

ramai yang datang sini, semuanya nak bergambar kat depan, untuk dapat shot kapal terbang kat atas bumbung. kiteorg tak snap pon, lagipon masa tu dah hujan. giler ape, nak diri dalam hujan semata-mata nak snap gambar kapal terbang. :P

harga makanan jangan tanya lah, saya pon dah tak ingat. resit plak dah buang. hahaha. tengok gambar jela. tapi dalam belas-belas la.




^
mak saya dengan blur tanya waiter, "RKT tu stands for what?" aku tolong jawabkan, "RKT tu Restoran Kapal Terbang laa". mak, "oooo". hahahahah.


^
Udang Celup Tepung


^
Nasi Goreng Kampung


^
Lamb Chop RKT





service not bad, tade la laju sgt, okla. sambil tunggu, boleh tengok gelagat orang. tu yang sampai leh perasan staff tolong tutupkan tingkap kereta dengan plastik. :P

...

Peta Lokasi

Labels: , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...