Wednesday, November 9, 2016

Boat Noodle @ M3 Mall, Gombak

Location:
Same row as Texas Chicken
Lot G-05 M3 MALL
Jalan Madrasah,
Gombak Setia,
53100 Kuala Lumpur.

Contact Number : 019-6196641

Operating Hours: 10am - 10 pm (Daily)

Website: www.boatnoodle.com.my

Facebook/Instagram/Twitter: myboatnoodle

...

1st time makan sini. Lama jugak menelaah menu. Parents dah kenyang sebab makan nasi pagi tadi. Saya dan anak buah je yang belum makan. Last-last order, 5 jenis noodles dan 1 sangkaya (roti stim + kaya). Nak makan pon susah, sebab Darris mengamuk plak. Terganggu jugak la nak makan tu. Sampai semua boat noodle rasa lebih kurang sama je. Hahahah.

Okla pada siapa untuk yang nak makan light. Leh order brp banyak mangkuk yang korang nak. setiap bowl ada dlm 2-3 mulut mi je. kalo dah biasa makan portion besar, 10 mangkuk belum tentu kenyang. :P

Selain boat noodle, ada juga nasi goreng dan side dishes lain. Air saya try Thai Iced Green Tea, anak buah order Thai Iced Tea. Cup tu kiteorg bawa balik. Senang sket nak minum air masak bila buat kerja.

...

Yang nak makan boat noodle, ada 2 jenis sup
1) Pathumtani - sup warna gelap (soya sos), masam, katenya pedas tp tak pedas pon. papepon boleh je nak tambah serbuk cili untuk tambah rasa pedas
2) Ayutthaya - sup dia keruh sket, nampak macam tomyam, rasa masam

Pestu boleh pilih antara 2 jenis mi
1) Rice Noodles
2) Egg Noodles

Dan last skali, pilih antara 2 jenis bebola
1) Beef
2) Chicken

Bila boat noodle dah sampai tu, ikut suka la nak letak extra seasoning mcm fish sauce, serbuk cili.. etc












...

PETA LOKASI

Labels: , , , , , , , , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...