Monday, December 26, 2016

Qing Fang Noodle House @ Platinum Walk, Setapak (2nd Visit)

Alamat:
No. 19 & 20, Platinum Walk,
No. 2, Jalan Langkawi,
Danau Kota, Setapak,
53300 Kuala Lumpur.

Operation House: Mon - Sun: 11:00 am - 12:00 am

Official FB page: Qing Fang Noodle House

Qing Fang(清芳) meaning Halal and Tasty which representing the Traditional Chinese Cuisine Handmade Ramen (手工拉面)original from China.

....

2nd visit kiteorg kat sini. Kalo nak bace review saya yang pertama boleh klik sini.

Celebrate birthday Daddy 15 October lepas. Yup kisah lame giler. Lepas 2 bulan baru nak update? Hahaha. Ni la kalo dok postpone postpone. Last-last tak berupdate. Nasib la teringat, rupenye ada restoran yang belom update. Ni pon ade 2 tempat makan yang blom update lagi, tengah dok queue.


^
Ini set yang kiteorg pilih.

SET 5 (for 6 to 8 pax) = RM 238

- Spicy Fish
- Braised Beef
- Cashew Chicken
- Spicy Prawn
- Fried Lotus
- Vegetables Fungi
- Black Pepper Beef Fried Noodle
- Fried Steamed Bread
- West Lake Beef Soup
- White Rice (unlimited)
- Fruit Platter
- Sour Plum Herbal Tea (1 jar)


^
Sour Plum Herbal Tea kami switch kepada Chinese Tea, sebab takut kalo pelik sangat tade siapa nak abiskan.Kena biarkan steep beberapa minit sebelum minum. Pestu kena tunggu sampai bunga kembang. Menarik jugak la sebab kena tunggu 2 bunga dalam jar tu berkembang. Sungguh tak sabar, siap goncang2 lagi jar supaya lagi 1 bunga tu cepat-cepat sket turun bawah. Wahaha.


^
Video of chinese tea flower blooming. Credit to PennyDox


^ Spicy Fish


^ Fried Steamed Bread dan Braised Beef. OMG 2-2 dish sangat sedap! Roti tu cicah dengan susu pekat. Yang Braised Beef tu, sup dia sangat refreshing. Rasa pedas-pedas masam, ada rasa daun pudina. Sedap sangat!


^ Cashew Chicken


^Spicy Prawn


^ Fried Lotus. Another crowd favourite. Something different.


^ Vegetables Fungi


^ Black Pepper Beef Fried Noodle. Ni addition yang agak aneh, sbb the only one yg bukan dikira lauk. Kalau takde pon takpe kot. Since ramai yang focus makan lauk, noodle ni kiteorg tapau je.


^
West Lake Beef Soup, paling last sampai. Tak sempat nak snap gambar bowl besar, snap gambar bowl kecik jela. Ni pon dah tahap kenyang dah.

^ Fruit Platter


^
Order 1 extra dish - Sweet Sour Chicken!

....

Peta Lokasi

View Platinum Walk in a larger map

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...